dimecres, 8 de juny del 2016

El Profeta al Tantarantana


El Profeta, el nou espectacle de La Calòrica, 
i quarta estrena d'El Cicló Cicle de companyies independents en residència, 
al Teatre Tantarantana

Direcció:  Israel Solà 
 Intèrprets:  Aitor Galisteo-Rocher,  Esther Lòpez,  Júlia Truyol

El Profeta és la setena estrena de la companyia La Calòrica, que ha estat definida pel director de la sala Julio Álvarez com "una companyia que es planteja per a cada espectacle crear un món i assolir un repte. I ho aconsegueix".

Israel Solà, director de l'obra, explica:
"L'espectacle, que reflexiona (o més aviat, dissecciona) la nostra manera d'enfrontar-nos a les creences, es teixeix mitjançant tres trames que succeeixen en tres moments (1916, 1967 i 2016) per posar en contrast diferents sistemes de creences i enfrontar-los amb els de l'espectador. "Sabíem que enfrontar-se al tema de la fe era un projecte ambiciós tant a nivell ideològic com de posada en escena. El Profeta és un treball agosarat, profund i compromès a nivell ideològic, estètic i interpretatiu" 

I l'actriu Júlia Truyol, afegeix:
L'espectacle, on els tres actors interpretem nou personatges de tres èpoques diferents, és el resultat d'un intens procés de creació col·lectiva tant a nivell discursiu com de text i de posada en escena. "Hem treballat molt i estem satisfets. Ha estat un procés dur i bonic i ens hem conegut encara més com a equip i com a creadors"

L'estrena d'El Profeta afiança així la filosofia del cicle El Cicló, que pretén que les companyies puguin plantejar-se aquest tipus de reptes creatius sense cap condicionament ni límit.

El Profeta es va estrenar el dia 2 de juny a la sala Baixos22 del Teatre Tantarantana i estarà en cartell fins el 26 de juny. 

Sinopsi:
1916: Una noia ha tingut una aparició de Crist a la capella del seu poble. 1967: Un metge decideix fer el primer trasplantament de cor a Ciutat del Cap. 2016: Una dona s'ha curat miraculosament després d'abandonar el tractament mèdic per la seva malaltia. Què creiem? I què és el que ens porta a creure-ho? Sobre aquestes preguntes reflexiona El Profeta

El Profeta és el nou espectacle de la companyia La Calòrica (Bluf, Sobre el fenomen de les feines de merda, La Nau dels Bojos, Eddito búlgaro), una obra que reflexiona, o més aviat dissecciona, la nostra manera d’enfrontar-nos a les creences. Per fer-ho, El Profeta visita tres èpoques diferents: una dominada per la fe, una altra per l’explosió de l’avenç tecnològic i una altra per la crisi del raonament científic. A cadascuna d’elles hi trobem tres personatges que encarnen tres postures diferents: el profeta, el creient i l’escèptic. L’objectiu no és altre que posar en contrast els mecanismes que ens fan creure o no en alguna cosa.

L’obra parteix d’un procés de creació col·lectiva a partir de la crisi del pensament científic i l’auge de les noves espiritualitats que en què vivim immersos actualment. Segons Israel Solà, director de l’espectacle, “ens sentim fascinats pels horitzons que aquestes espiritualitats que ens dibuixen, però creure sense més ens sembla pueril i per això, busquem a qualsevol preu demostracions científiques per aquestes idees, i automàticament les creiem.”

El Profeta és la nova producció de La Calòrica, una companyia en actiu des del 2010 que basa els seus treballs en la vigència de les formes teatrals clàssiques dins el diàleg estètic contemporani, i en el paper de l'humor en el tractament de les problemàtiques més serioses. 

La Calòrica ha estat distingida amb els premis Adrià Gual (La Nau dels Bojos, 2013) i Quim Masó (Bluf, 2014) i ha format part de la programació dels festivals Grec i Temporada Alta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More