dimarts, 7 de juny del 2016

La companyia PSIRC a La Vela de l'Estruch

La Vela de l’Estruch segueix amb la seva
programació estable i acull l’espectacle
Acrometria de la companyia PSIRC


Acrometria, es podrà veure a Sabadell el proper divendres 10 de juny

L’espectacle, apte per a tots els públics, combina equilibris, acrobàcia, dansa i perxa xinesa

Després de l’inici de la programació estable de la Vela de l’Estruch el passat mes de maigamb l’espectacle InTarsi, arriba a Sabadell Acrometria, de PSIRC, un encontre esperançador on en pocs minuts un trio ens transporta a un univers espectacular, divertit, lleuger i profund.

Amb molta dansa, perxa xinesa, equilibris i acrobàcia, aquest número arriba a la Vela el proper divendres 10 de juny a les 21.00h, després d’haver tingut un gran èxit de públic i crítica en la última edició de Fira Trapezi de Reus.

PSIRC, premi Zirkòlika 2012 a millor companyia novell, presenta a Acrometria un triangle emocional, metafòric i abstracte on es juga a crear noves geometries humanes, abraçant el risc físic i la ingenuïtat de l’ànima. Mostrant un nou llenguatge per sobreviure i entendre tot allò que els envolta, accepten l'existència d'infinites realitats. Un triangle creat per persones abandonades del món, on s'ajunten diagonals pensatives, punts silenciosos, perpendiculars misterioses, cercles infinits d'existències perdudes situades enmig del no-res..

L’espectacle va estrenar-se per primera vegada a L’Ateneu Popular 9 Barris el 2013 i va ser creat amb el suport del projecte euroregional Process()s impulsat per La Central del Circ, La Grainerie-Fabrique des Arts du Cirque i l’Oficina de Turisme de Perpinyà.

PSIRC va néixer el març de 2011 i va estrenar-se amb l’espectacle LAB el maig de l’any següent. Formada per Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Anna Pascual, des de llavors, ha participat a festivals nacionals com Trapezi de Reus, GREC. Festival de Barcelona, l’ 1, 2, 3 del Pallasso de Tiana, la Fira de Circ de la Bisbal de l’Empordà i FiraTàrrega, i en festivals internacionals com el Festival Mirabiglia de Fossano, el Janvier dans les etolies (La seyne sur mer), el Kulturboerse Freiburg (Alemanya), el Brocante Festival (Frisanco-Itàlia) i el Festival d’Avignon, entre d’altres.

Potenciant la formació circense a Sabadell, la Vela forma part de la fàbrica de creació de Ca L’Estruch gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya, fent que la ciutat vallesana hagi guanyat un nou equipament cultural de 400 localitats. Va estrenar-se el passat dissabte 16 d’abril, Dia Mundial del Circ, amb activitats dirigides a tota la família i una gran gala de circ. 

De 12,40 metres d’alçada, 28 metres de diàmetre i 615 metres quadrats, la carpa manté els valors i la filosofia de l’Estruch, potenciant la formació i la creació circense a la ciutat vallesana.

El centre és, des de fa anys, una fàbrica de creació referent a Catalunya i la seva àmplia activitat inclou dansa, teatre, arts visuals, circ, noves tecnologies i música.

La Generalitat de Catalunya i l’APCC, Assocació de Professionals del Circ de Catalunya, donen suport a l’Estruch com a fàbrica de creació i producció a través de dos plans integrals del circ on citen el pes del projecte com a equipament dinamitzador de les arts del circ del país.

Amb la incorporació de La Vela, el circ guanya presència al projecte, i acaba de consolidar l’Estruch com a espai per a la producció, l’exhibició i la formació de les arts circenses.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More