dimecres, 8 de juny del 2016

Gòtic, a Luz de Gas


Gòtic, mític grup de rock simfònic de la Barcelona dels 70,
publica 38 anys després el disc inèdit,
que s’havia de publicar el 1978 i finalment no va poder ser :
Gegants i Serpentines
La formació de rock laietà dels 70 tornarà als escenaris per presentar el nou treball
en un únic concert
el proper 15 de juny, a la sala Luz de Gas

Gegants i Serpentines neix d’una maqueta gravada l’any 1978 i que el grup ha digitalitzat i remasteritzat

El grup Gòtic va formar part de tota la moguda del rock simfònic i progressiu que ‘habitava’ la sala Zeleste
 i també van tocar al Canet Rock del 78 al costat d’artistes i grups com:
 Pau Riba, La Banda Trapera del Río, Tequila, Blondie, Los Sírex i Atila.


La darrera formació de Gòtic, el 1978.
D’esquerra a dreta, davant:  Agustí Brugada,  Jordi Vilaprinyó. Darrere:  Jordi Martí,  Eugeni Gil,  Rafael Escoté
Considerat un grup referent pels amants del rock progressiu i laietà dels anys 70 i 80, Gòtic és recordat per l’èxit del seu primer treball, Escenes

Gòtic, llegendari grup musical de rock progressiu format a la Barcelona dels anys 70, fa reviure Gegants i Serpentines, disc que va començar gravar l’any 1978 però que va quedar pendent d’editar. 

La maqueta, enregistrada als estudis Gema-1 de Barcelona, va ser rebutjada per part de la discogràfica i no ha estat fins ara que el grup ha digitalitzat les gravacions originals donant vida a aquest nou treball. 38 anys després, el referent del rock laietà conegut per l’èxit del seu primer treball, Escenes, tornarà als escenaris per presentar aquest segon i darrer disc en un únic concert, que tindrà lloc el proper 15 de juny a la sala Luz de Gas.

Gòtic, format originalment per Jep Nuix, a les flautes, Jordi Martí a la bateria i percussió, Jordi Vilaprinyó als teclats iRafael Escoté al baix elèctric (més tard formaria el grup Pegasus), era una banda integrada dins l’ambient de la música laietana dels anys 70 i estava influenciat per grups com Genesis, Yes, Emerson Lake & Palmer Jethro Tull i Premiata Forneria Marconi, entre d’altres. Un temps després, Jep Nuix va deixar el grup i s’hi van incorporar Agustí Brugada a la flauta travessera i Eugeni Gil a les guitarres. Amb aquesta formació es va gravar en format maqueta la sèrie de peces que més tard han format part d’aquest nou treball inèdit fins avui en dia.

Gegants i Serpentines, que ha estat digitalitzat i remasteritzat pels tècnics originals Enric Català i Jordi Vidal, presenta una música descriptiva i onírica, plena d’influències mediterrànies que alterna ritmes d’amalgama trepidants amb moments de gran lirisme. Tots els temes són instrumentals i deixen entreveure moltes influències del jazz així com alguns tocs de música popular. Aquest treball discogràfic ha estat possible gràcies al finançament d’una campanya de micromecenatge.

Actius del 1970 al 1978, Gòtic va publicar un sol treball discogràfic, Escenes, l’any 1977, que va tenir un gran èxit i amb el pas del temps ha esdevingut gairebé un objecte de culte. Considerat una llegenda pels amants del rock simfònic i progressiu, Gòtic va actuar en diverses ocasions a la mítica sala Zeleste i el 1978, a Canet Rock, al costat d’artistes i grups com Pau Riba, La Banda Trapera del Río, Tequila, Blondie, Los Sírex i Atila.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More