divendres, 24 de juny del 2016

Raúl Alcaraz al Club Capitol



Raúl Alcaraz arriba al Club Capitol per redescobrir l’humor català amb La N geminada,
del 29 de juny al 31 de juliol, a La Rambla 138

L’humorista de l’Hospitalet serà al teatre barceloní tots els dimecres i diumenges de juliol

L’espectacle neix d’un vídeo de Youtube que ja ha rebut gairebé 90.000 visites
 i que aborda el tema de l’idioma amb molt d’humor

Raúl Alcaraz ha realitzat més de 400 monòlegs a Catalunya, les Illes Balears i Galícia

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat, el monologuista utilitza l’idioma com a eina per fer riure i es diverteix redescobrint l’humor català. Com es parla a l’Hospitalet, a Barcelona i a Catalunya? 

Amb aquesta pregunta com a punt de partida, l’humorista salta del Youtube als teatres per presentar un espectacle que farà riure, reflexionar i gaudir el públic barceloní.

Raúl Alcaraz va començar a treballar el text de La N geminada a partir de la convivència amb la seva àvia Antonia, de Jaen. Parlant amb ella s’adona que, al parlar, modifica la pronunciació de les paraúles i que las piernas passen a dir-se pien·nas i que enlloc de viernes diu vien·nes. 

D’aquesta manera, Alcaraz aconsegueix convertir l’anècdota en un espectacle còmic, en un monòleg sobre l’idioma, on aprofita per explotar el llenguatge en la seva vessant més divertida. Així, fa broma a partir d’allò que sent al carrer, al seu entorn més proper, al seu Hospitalet natal, on és habitual aplicar al castellà grafies ja existents al català com la L geminada dient, per exemple, subil·lo o bajal·lo.

Raúl Alcaraz va estudiar Dramatúrgia a l’Estudi Nancy Tuñon – Jordi Oliver i abans de començar a fer monòlegs va treballar en diverses companyies, tant còmiques com clàssiques. Aviat, animat per un amic, decideix provar sort amb els monòlegs i, en una setmana, aconsegueix que el contractin per fer un espectacle d’una hora de durada. 

A partir d’aquí comença la seva trajectòria sobre els escenaris i fer comèdia es converteix en la seva passió. Comença a actuar en poblacions catalanes i al cap d’un temps fa el salt a Andorra on queda subcampió del primer concurs de monòlegs en català. 

Més tard, de la mà de Hermanager Produccions, té l’oportunitat d’actuar a Galícia, comunitat on ha acabat treballant més de tres anys i ha pogut aprendre sobre un públic i un humor diferents del català. Des de llavors, ha realitzat més de 400 monòlegs i ha anat professionalitzant tant el text com l’actuació. Ara, abans d’aterrar al Capitol, ha estat treballant a Argentina amb la companyia COMEDIARTE, on ha pogut posar a prova algun dels textos que es podran escoltar aquest mes de juliol a la sala Pepe Rubianes del teatre català.

Paral·lelament a la seva trajectòria sobre els escenaris, Raúl Alcaraz decideix dedicar-se exclusivament a l’humor i, animat una altra vegada per amics i coneguts, crea un canal de Youtube on seguir explotant la seva faceta còmica.


El quart vídeo que hi penja, La N geminada, es converteix en el fenomen viral que l’ha portat aquest estiu al Club Capitol. Vist l’èxit de visites, decideix crear també un segon canal a la xarxa social, EL CATAL UFO, on hi penja altres vídeos també d’humor, alguns d’ells convertits en viral com per exemple Entrevista al negro del whatsapp, que ja té més de 1.300.000 visites. 

Sense ànims de ser considerat un youtuber, Alcaraz reconeix que el canal ha estat una gran plataforma que l’ha portat a donar-se a conèixer al públic i ha actuat de trampolí per poder acabar de professionalitzar la seva carrera.

Funcions:
Dimecres a les 21.00h i diumenge a les 18.30h

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More