dimecres, 22 de juny del 2016

Les bruixes de Salem al Grec


Les bruixes de Salem
Arthur Miller / Andrés Lima

De l'1 al 5 de juliol al Teatre Grec

Dins de la programació del Festival Grec 2016

Direcció:  Andrés Lima
Traducció:  Eduardo Mendoza
Interprets:  
Lluís Homar, Borja Espinosa, Nora Navas, Nausicaa Bonnin, Carles Canut, Albert Prat, 
Carles Martínez, Míriam Alamany, Carme Sansa, Miquel Gelabert, Anna Moliner, 
Marta Closas, Joana Vilapuig, Núria Golla, Yolanda SeyMúsica originalJaume Manresa

Un dels episodis més foscos de la història dels EUA es converteix, en mans d'un dels principals dramaturgs del segle XX, en una al·legoria del maccarthisme. 

Aquesta coproducció del Grec, el Teatre Romea i el Centro Dramático Nacional obre el festival amb un repartiment espectacular dirigit per un dels fundadors d'Animalario.

L'any passat va fer un segle del naixement d'Arthur Miller, un dramaturg l'obra del qual es caracteritza per una forta càrrega social i política, amb un esperit crític que, a Les Bruixes de Salem, al·ludeix a un episodi d'histèria col·lectiva registrat a Salem (Massachusetts) el 1692. 

Una petita comunitat rural amb unes normes religioses i de conducta especialment estrictes es veu sacsejada per un rumor: una de les noies del poble és víctima d'un malefici. La sospita que hi ha bruixes a la comunitat i els enfrontaments entre colons per la possessió de terres acabaran provocant la cruel condemna a mort de prop de vint-i-cinc persones, la major part de les quals eren dones. 

L'atmosfera opressiva i irracional que es viu al Salem de l'obra va ser creada, però, com a reflex de l'ambient que es vivia als EUA dels anys cinquanta, durant un maccarthisme del qual Miller mateix va ser víctima. De fet, l'any 1957 va ser acusat de desacatament al Congrés per no haver volgut revelar noms de suposats comunistes americans, una sentència que finalment va ser anul·lada. 

El Grec Festival de Barcelona torna a portar a escena aquesta peça, el retrat escènic d'un fet històric particularment estrany i sinistre, en una traducció d'Eduardo Mendoza que dirigeix el conegut director, actor i dramaturg Andrés Lima.

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona, el Teatre Romea i el Centro Dramático Nacional.

A la funció de Les bruixes de Salem del 4 de juliol hi haurà un servei d’audiodescripció i acompanyament. En aquestes mateixes funcions hi haurà disponibles programes en braille i en lletra impresa accessible per a persones amb discapacitat visual.

Amb la col·laboració de l’ONCE i l’Institut de persones amb discapacitat.

El 3 de juny, a les 19.30 h, hi haurà una conversa sobre aquest espectacle a la Biblioteca Jaume Fuster.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More