dimecres, 29 de juny del 2016

Top Girls al Teatre Akadèmia


TOP GIRLS al Teatre Akadèmia
Del 29 de juny al 17 de juliol
3 úniques setmanes! 

Després de l'èxit de públic i de la crítica, el Teatre Akadèmia torna a portar Top Girls, 
de Caryl Churchill 
dirigida i traduïda per Marc Chornet 

Intèrprets: Ariadna Fígols, Alba José, Cristina López, Neus Pàmies, Maria Salarich i Jaume Viñas

L'espectacle Top Girls, que es podrà veure al Teatre Akadèmia durant 3 úniques setmanes, es qüestiona el paper de la dona a la societat contemporània

Top Girls, un text essencial sobre les contradiccions de l’emancipació femenina i un exemple brillant de teatre polític Una producció de Projecte Ingenu que ja es va poder veure el passat novembre amb gran èxit de públic. 

Top Girls ofereix una visió de la dona contemporània molt especial. Ella mateixa ha afirmat que ser «feminista» no és necessàriament sinònim de ser d’esquerres: les classes polítiques més conservadores de finals del segle XX van apropiar-se dels tòpics de l’onada feminista de principi de segle i és aquí on se situa aquesta obra. L’autora sacseja l'espectador creant un prototip ideal de dona moderna i independitzada i el va destruint a poc a poc, fent-nos qüestionar així quin ha de ser el rol que ha d’adoptar la dona en la societat contemporània.

Top Girls no parla de dones i política (encara que contextualitzar la història a la Gran Bretanya de la Thatcher és de gran intel·ligència dramatúrgica), parla de dones. Parla de com la idea de dona col·lisiona amb la idea preconcebuda de món, de com l'èxit professional només es concep en masculí, de com la maternitat és signe de debilitat, de com una adolescent, encara avui, està mancada de grans referents femenins, vitals i conceptuals. 

Sinopsi:

Marlene celebra el seu ascens a directora executiva amb un particular sopar en un restaurant. Les convidades són un curiós grup de dones: Isabella Bird, una exploradora victoriana que ronda per mig món durant el s.XIX; Lady Nijo, una cortesana del segle XIII i més endavant monja budista; la Papessa Joana, única dona de la història que arriba a Sant Pare de l'Església fent-se passar per home al s.IX; i la Pacient Griselda, la muller obedient d'una faula de Petrarca. Potser com Marlene, totes elles han hagut de menystenir, d'alguna manera o altra,  el rol clàssic que se'ls pressuposava com a dones.

El fantasiós record del sopar dóna pas a la realitat quotidiana de Marlene: la seva feina i la seva família. Les secretàries, les clientes, la seva germana, la seva neboda, l'amiga de la neboda... Què amaga i què mostra en cada lloc. Què s'amaga a sí mateixa. TOP GIRLS és un viatge cap al naturalisme més cru del passat d'una història que no és del tot allò que sembla ser.

Descomptes: 25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba i subscriptors de La Vanguardia. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More