dimarts, 21 de juny del 2016

Festival d'Arts de Carrer a l'Hospitalet

XII EDICIÓ DE PER AMOR A L’HART
Festival d’Arts de Carrer a l'Hospitalet de Llobregat
Dies: 30 de juny, 1 i 2 de juliol 


DANSA, CIRC I MÚSICA 
A LA PROGRAMACIÓ DE LA XII EDICIÓ DE PER AMOR A L’HART

Un total de 23 grups arriben el 30 de juny, 1 i 2 de juliol al centre de la ciutat per oferir una programació diferent, diversa i de qualitat que permetrà als ciutadans i ciutadanes viure a peu de carrer la vitalitat i l’emergència de la creació contemporània.

Els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol tindrà lloc la dotzena edició de PER AMOR A L’HART, Festival d'Arts de Carrer de L'Hospitalet, una data destacada a l'agenda cultural de la Ciutat i de les arts escèniques del país que, a l’edició d’enguany, transformarà durant tres dies la Rambla Marina i, per primer cop, la Plaça de Lluís Companys i Jover, on es mostrarà un aparador de les tendències de dansa i circ contemporani més emergent. 

El Festival es converteix així, en una gran oportunitat de fer arribar el llenguatge de les arts escèniques (la dansa, el circ, el teatre o la música) al públic de la Ciutat, oferint una programació de qualitat i de manera totalment gratuïta.

PER AMOR A L’HART forma part de la Plataforma D'Arts de Carrer, que agrupa els principals esdeveniments d'arts de carrer de Catalunya. Donar una major visibilitat de la seva activitat escènica, projectar la seva diversitat, protegir els valors socials de les arts de carrer (com ara la democratització cultural, la cohesió social o l'esperit crític entre la ciutadania), enfortir la seva interlocució amb les administracions públiques i afavorir la mobilitat i la coproducció de nous espectacles, són els objectius de La Plataforma.

PER AMOR A L’HART va néixer amb una clara voluntat d'apropar la cultura a la ciutadania i ara ja forma part, no només de l'agenda de la ciutat, sinó dels artistes i creadors que any rere any presenten les seves creacions i il·lusions en forma d'espectacle.

Les companyies que es presenten en aquesta edició del festival són companyies de renom que arriben d’arreu del país i de l’estranger.

En aquesta edició la presentació de les actuacions de divendres i dissabte anirà a càrrec de Ricky, professor de tennis, un professor de tennis molt particular que ofereix classes magistrals de tennis allà on el públic li vulgui prestar una mica d’atenció, i que mirarà de captar a tota costa utilitzant el seu gran sentit de l’humor i diferents tècniques de circ. 

Tot això per intentar que el públic l’estimi tant com ell sempre ha estimat el seu esport: EL TENNIS.

Dins la programació de DIJOUS hi destaca:

La companyia de circ Manolo Alcántara amb l’espectacle “Rudo”, un dels espectacles més poètics de l’edició d’enguany, amb una alta càrrega emotiva que anirà acompanyat de música en viu onl’espectador es troba atrapat dins d’un espai íntim, en una graderia que sembla que estigui a punt de tombar, com el protagonista amb els seus equilibris. Aquesta proximitat amb la pista convida a compartir els perills i anhels de la vida. Íntim, precari, arriscat i tendre.

Un dels artistes emergents més reconeguts del panorama nacional, Quim Bigas presentarà “Molar”, una peça engrescadora per a tots els públics, plena de vitalitat i de diversió que gira entorn a “La Felicitat” com allò que representem i que té normes de comportament establertes.

La companyia En Diciembre presentarà “Purpusii”, un espectacle de circ contemporani estrenat l’any passat. Circ físic, còmic, absurd i irreal es troben en un món de poesia que ens parla de l’estupidesa humana, aquella que ens fa moure i ens ajuda a fer-nos a nosaltres mateixos. 
“Purpusii” és el fruit d’un treball d’investigació sobre el moviment, la poesia, la sonoritat, el silenci, la comicitat i la tècnica de circ.

Fills de la Flama toquen, ballen, actuen… però sobretot senten. Això és, precisament, la seva “amalgama”que presentaran enforça en un espectacle estàtic amb creacions musicals inhòspites que va des de la transformació percutiva dels estils més clàssics a les versions contemporànies més transgressores.

Els ballarins de dansa contemporània Guy Nader i Maria Campos mostraran l’espectacle “Zenith Extract”. ZenithExtract és una manifestació poètica i coreogràfica, un exercici físic, sonor i visual que explora l'espai com una partitura entre el so i el moviment, entre allò visual i allò que es percep.
Zenith Extract contempla el temps com a concepte fonamental, les seves mesures mètriques i aplicacions de les oscil·lacions i els ritmes. Tracta el temps a través del ritme existent en tot allò que fem, el ritme que marca el pas del temps i que sempre és present en allò que ens envolta i no ens en adonem de com transcorre fins que no veiem el canvi ja fet.

A la programació de DIVENDRES:

Tindrà lloc l’espectacle de dansa contemporània amb pinzellades de hip hop “Ehiza” a càrrec de Héctor Plaza & Agnes Sales, components de la companyia de danses urbanes Iron Skulls.
“Ehiza” tracta d'una lluita de poders, una persecució constant entre depredador i presa. Un continu canvi de rol i interacció entre dos cossos.
És una lluita on prenen importància l'ús estratègic de l'agilitat, la força, la velocitat, la grandària a favor de la supervivència.

Diego Sinniger, ballarí emergent a nivell nacional que balla en companyies com la de la Lali Ayguadé, Roser López Espinosa o Cobosmika presentarà el seu primer treball en solitari que es va estrenar l’any 2015: “Dis-connect”, una obra que mostra la lluita interna que tot ésser humà experimenta en algun moment, on lluita contra si mateix per a no caure en l’abisme de la por o la desolació.

Compagnie YZ, la companyia francesa guanyadora del certamen Hop 2015 celebrat al Mercat de les Flors impulsat per l’Associació el Generador, mostrarà el seu espectacle “Dans l’arène”, un espectacle de hiphop molt proper a un públic poc especialitzat en dansa.

A l’espectacular 'Dynamite & Poetry' 4 acròbates de la companyia belga 15ft6 oferiran una actuació explosiva que, literalment , fa saltar del seient a l’espectador. Bufen l'escenari amb un espectacle de barra russa, bàscula i màsteler xinès. 
El risc és una necessitat, però tot es complementa amb un gran barreja d'humor i poesia.

La companyia francesa Rasoterra presentarà “La Balinevolante”.
“La Ballenavolante” és una oportunitat de fer rabiar les normes. Amb la companyia Rasoterra només l’imprevist es pot preveure! Llançant sobre una bicicleta acrobàtica enmig de la pista i amb proximitat amb el públic, el trio té els seus propis codis, els seus propis cossos i la gravetat, arriben a donar ales a les balenes i a doblar el seu volum sense engreixar ni un gram.

La música la posarà FUNKTUMAKA, grup de versions/covers de música Disc Funk dels 80'90's i actuals. 6 músics a escena amb un potent directe i entregats a la feina de fer-nos moure el cos a força de medleys "non stop" que no deixarà a ningú indiferent. Tot una disbauxa discotequera que farà les delícies de tots aquells que vinguin amb ganes de ballar i passar-ho bé.

A la programació de DISSABTE:

Com a colofó del Festival, tindrà lloc La VII edició de CABARET, un espectacle efímer i de creació pròpia del Festival. 
El Cabaret té una durada de 60 minuts i en ell es fonen números de circ i dansa de diverses disciplines: malabars, acrobàcia, trapezi doble, dansa integrada i grans dosis d'humor; tot això amenitzat per la música en viu de l'Always Drinking Marching Band i presentat per Morc Fants:

Des de 1997 la Always Drinking Marching Band porta recorrent els carrers i places del món deixant el seu segell personal i irreverent allà on va. 
L'any 2004 neix “La Calle Es Nuestra”, espectacle amb el que reivindiquen el carrer com espai obert i lliure. Paral·lelament han creat d'altres espectacles d'animació de carrer, de teatre, de circ, d'escenari i produccions televisives. 
Més d'un miler d'actuacions per tot el món (Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica), avalen la seva trajectòria.

MORC FANTS està llest per començar! I vol dir-nos que…. Culleres! No hi ha manera! 
I sense voler ens introduïm al ritme del pallasso, on res funciona però tot va bé. Un concert amb un duet simfònic on el nostre heroi acompanya amb el seu bombardino a la gran diva del triangle Natascha Antonina. Poesia amb lectura dramatitzada, un autèntic drama per un rapsoda amb un faristol rebel. 
L’androide Renol 12 GT entreté al públic amb les seves habilitats, mentrestant el pallasso, dóna un gran salt a la piscina!
Gaudiu de l’espectacle i, ja podeu deixar anar un somriure!

LA MAMBO STAR -“Malabars”
Dins dels balls llatins de sala ha nascut una nova disciplina: “El Mambo-juggling”.
Aquesta parella guanyadora dels últims concursos, i única al món, realitzarà increïbles i innovadors malabars, movent les caderes a ritme de mambo.

COMPANYIA ESTROPICIO - “Praxi”
Praxi és el procés de coneixement a través de l’acció. L’acció deixa de ser un mitjà per arribar a l’objectiu transformant-se en la seva pròpia finalitat.
Tracta d’un experiment, d’una trobada sense planificar, aquí no hi ha paraules, només escolta, tres reflexos i una praxi.

LA FEM FATAL -“Trapezi doble”
Aquesta peça és una perspectiva inèdita sobre la intensitat de les relacions a la vida. 
Una metàfora portada al circ sobre la simbiosis que s’estableix entre les persones. 
Una creació on el trapezi doble llueix pel seu elevat nivell tècnic i acrobàtic. 
Innovació i frescor sobre l’element, barrejat amb un toc que transita entre l’humor absurd, la innocència i el ser canalla.

YUR DANCE -“Petit cyclamen”
La peça està inspirada en la flor ciclamen, una flor d’hivern. No esperem trobar flors en aquesta estació, però tot i el fred, aquesta flor neix i sobresurt amb els seus bonics colors i viu durant aquesta època que suggereix soledat, tristesa, foscor, introspecció... 
L’hivern de la vida podria ser la metàfora per un moment difícil, i la flor, la complicitat, la bellesa, el suport i interdependència dels cossos que ballen superant els obstacles.

MOSSOS DE PISTA. CIRKONITA.
Els mossos de pista entren, surten, carreguen, descarreguen, munten, desmunten. Despistats, oblidats, ignorats, imprescindibles. La seva sola presència ens evoca la vela de circ i la flaire de les serradures. Si els veieu és que la funció és a punt de començar.

LES BATALLES DE BREAK DANCE tornaran a tenir el seu protagonisme la tarda de DISSABTE. 
Organitzat per l'escola de danses urbanes Street Dance Area de l’Hospitalet, 16 dels millors bboys i bgirls del panorama nacional es tornaran a trobar als carrers de l’Hospitalet per competir entre ells i elles. 
Aquesta col·laboració facilita l’aproximació a un públic jove que potser no arribaria només atret per la programació escènica, alhora que es dóna cobertura a altres entitats de la ciutat i se’ls hi facilita el contacte amb la dansa contemporània, el circ i la música.

L’espectacle “Sense solta” de la companyia Teatre Mòbil va rebre el Premi al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2013.
Un espai propi on res és el que sembla i on tot plegat és un joc.
Una escala, un faristol, un restaurant, una llegenda irlandesa…
Un escenari, tres comediants i un ventall de sorpreses que aniran apareixent al llarg d'un espectacle divertit i amb un surrealisme deliciós que deixarà a l’espectador bocabadat.

També hi haurà la oportunitat de veure a la companyia La Intrusa Danza, que va rebre el PREMI NACIONAL DE DANSA 2015 i que presentaran l’espectacle “Sonora”.

I per finalitzar, l’actuació musical que tancarà la XII edició de PER AMOR A L’HART anirà de la mà de Arecio Smith Organ Trio, banda de recent formació que toquen covers de Rhytm & Blues i Soul amb sentiment rocker. Aquest poderós trio està format per dues joves promeses catalanes i un veterà a l'òrgan. Provenen de formacions com Ass Trio, Imperial Jade o Phat Fred. 
Podrem gaudir d'aquesta banda gairebé en primícia i vibrar amb el seu ferotge directe carregat d'energia i vitalitat, que segur tornarà boixos als que gaudeixen de la bona música.

SOBRE BIPOL∙ART

És la voluntat de Bipol·art continuar treballant per una cultura de base, de proximitat, que connecti ciutadania i creadors.

Bipol∙art és una associació cultural que neix a l’Hospitalet el gener del 2005 amb la intenció de ser un punt de trobada entre artistes, gestors culturals, institucions i públic.

La creació de Bipol∙art es du a terme a partir de la presa de consciència de la importància que té la difusió i la promoció cultural en la societat on vivim. La intenció és servir a artistes per a la consecució dels seus projectes, alhora que es busquen espais de debat sobre la cultura i la creació contemporània a L’Hospitalet.

Des de la seva creació, Bipol∙art ha portat a terme diversos projectes treballant tres línies fonamentals: la difusió, la formació i el suport a la creació. L’objectiu del seu treball és apropar la cultura i la creació contemporània al ciutadà, alhora que dóna suport a projectes de creació escènica. Algunes de les activitats que l’associació porta a terme, a més del festival Per Amor a L’Hart, per aconseguir els seus objectius són: tallers de creació, tallers de dansa i circ a les escoles, programació d’espectacles infantils, residències per a creadors escènics, tallers amb joves, Festa de la diversitat, La caravana a la Tecla sala... etc.

Trobareu més informació en aquest   ENLLAÇ

“Ser libre es (…) gastar la mayor cantidad de tiempo en nuestra vida en aquello que nos gusta hacer”
Pepe Mujica

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More