dimecres, 9 de novembre del 2016

La Fura dels Baus recrea a Bach

Estrena de 'Free Bach 212' a Santa Coloma de Gramenet

La companyia presentarà la versió furera i lliure de la ‘Cantata de los Camperols’ de Bach 
aquest divendres al Teatre Josep Mª de Sagarra


La Fura dels Baus segueix presentant la seva interpretació lliure de la partitura original de la Cantata de los camperols de Johann Sebastian Bach.

Performance, concert, dansa i audiovisuals. Sigui com sigui, l'espectacle Free Bach 212, s’estrenarà a Santa Coloma de Gramenet el proper divendres 11 de novembre al Teatre Municipal Josep Mª de Sagarra. Ja es poden adquirir entrades a través d’aquest enllaç.

La reinterpretació de la Cantata dels camperols, amb direcció i guió de Miki Espuma i David Cid, compta també amb la batuta musical de Pavel Amilcar, Thor Jorgen i el mateix Escuma. El treball musical de la direcció s’ha basat en fer una reinterpretació de l’obra de Bach a partir de criteris històrics que els han permès conèixer com s’interpretava la música de l’època. 

Per transportar l’obra en el temps i aportar-li caràcter actual els directors han barrejat el barroc amb músiques electròniques i flamenc. Malgrat la preestrena a Vic comptava amb Ginesa Ortega com a cantaora, la prometedora Mariola Membrives és qui ocupa aquest paper al repartiment final de l’espectacle.

Una versió lliure de la Baukernkantate BWV.212 de JS Bach. Un convit atemporal. Burlesc i humorístic. La crítica social. La invitació als plaers més mundans. En conjunt, són conceptes que semblen de com llunyans a les expressions musicals d’èpoques remotes. Com les trobades entre diferents disciplines i estils de musicals, els camins creuats que amalgamen discursos aparentment contrastats en un sol moviment.

La Fura dels Baus i Divina Mysteria atenen com comensals reservant noves creus interdisciplinaris, on les músiques electròniques, la imatge multimèdia, el flamenc i una poètica contemporània de l’espectacle volen resignificar al públic actual: un precepte atemporal i inherent a la Cantata dels camperols BMW 212, el de commoure i delectar sense barreres ni limitacions.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More