dilluns, 14 de novembre del 2016

Aula-Brecht, al Teatre Akadèmia



Del 18 de novembre al 4 de desembre el Teatre Akadèmia presenta 'Aula-Brecht (El peix gros es menja el petit)', un espectacle teatral-didàctic sobre els textos del dramaturg alemany Bertolt Brecht 

La peça, interpretada per Òscar Intente, explora l'obra de Bertolt Brecht, un dels dramaturgs i directors alemanys més destacats del segle XX, encara molt actual.

Aula-Brecht (El peix gros es menja el petit) és una nova versió, adaptada a la sensibilitat del segle XXI, de l’espectacle que, amb traducció i interpretació de Feliu Formosa i direcció i dramatúrgia de Carles Grau, va estrenar el grup El Globusl’any 1976 i va representar fins l’any 1984, fent més de seixanta representacions en teatres i locals poc convencionals. 

L'espectacle, de contingut antidogmàtic, de crítica social i moments poètics i d'humor, barreja una quinzena de textos breus de poesia, prosa i teatre. 

A l'obra, Òscar Intente, esdevé una espècie de professor i, amb l'única ajuda d'un guix i una pissarra, ens acosta la figura i l'obra d'aquest autor alemany, els textos del qual busquen fer reflexionar l'espectador i despertar el seu sentit crític. Una actitud crítica que li ha de permetre qüestionar la realitat i societat on viu i impulsar-lo a prendre decisions per aconseguir un món més just i habitable.
Bertolt Brecht, un dels més influents dramaturgs i poetes alemanys, va ser conegut a l’escena dels cabarets berlinesos des d’on, com molts artistes de l’època, es va permetre opinar i criticar, sempre amb humor i intel·ligència, la situació política d’un moment molt perillós. 

Òscar Intente:

Un polifacètic actor català que ha treballat en televisió, cinema i teatre. Ha aparegut en les pel·lícules Tres dies amb la família, Un berenar a Ginebra i Any de Gràcia, amb Rosa Maria Sardà. A la televisió, se l'ha pogut veure a les sèries Kubala, Moreno i Manchón, La Riera, Cuéntame cómo pasóo Ventdelplà. En teatre, ha dut a escena l’assaig polític sobre La idea d’Europa de George Steiner, actualment en gira, Translations de Brian Friel, La Presa de Conor McPherson a la Biblioteca de Catalunya i, més recentment, a La col·lecció de Harold Pinter a la Sala Beckett.

Als onze anys, a l’escola La Roda de Terrassa, va veure la versió original d’Aula-Brecht, amb Feliu Formosa i ara la porta a l'Akadèmia.

Compra d'entrades: https://www.4tickets.es/teatreakademia/public/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TA03


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More