divendres, 7 de novembre del 2014

300 funcions de "El Crèdit"

L'èxit continua a La Villarroel
El dia 16 de novembre "El Crèdit" celebra  la funció numero 300.
Més de 120.000 espectadors ja han vist la comèdia de Jordi Galceran.

Jordi Bosch  i  Jordi Boixaderas
Les claus de l'èxit:

Una mà de quatre asos: El text de Jordi Galceran, la direcció de Sergi Belbel i dos grans noms de l'escena catalana com Jordi Bosch i Jordi Boixaderas eren una aposta guanyadora des del principi.

El públic tampoc ha fallat a la cita i l'èxit es tradueix en unes xifres espectaculars: 300 funcions, més de 120.000 espectadors i el cartell de "localitats exhaurides" pràcticament en totes les funcions.

El text aborda una problemàtica actual: en el nostre civilitzat món, quan necessites diners vas al banc i demanes un crèdit. Si no te'l concedeixen te'n tornes cap a casa, capcot, pensant que les coses estan molt malament, que els temps han canviat, que el crèdit no flueix... 

Però potser avui no. Potser avui, quan et deneguin el crèdit no te n'aniràs cap a casa amb la cua entre les cames com un xaiet. Potser avui miraràs el director de l'oficina als ulls, posaràs les cartes sobre la taula i li diràs que avui ets tu qui té la paella pel mànec i que si no et dóna els diners penses emprendre mesures de força, mesures realment potents. Res violent, valgui'm déu, això no, però avui, si el senyor director no afluixa els quartos, iniciaràs una acció definitiva que convertirà la seva vida en una catàstrofe.

Triomfa arreu del món

El Crédito: amb  Luís Merlo  i  Carlos Hipólito
La versió madrilenya del text de Jordi Galceran també ha resultat un èxit. Va exhaurir localitats en la seva primera temporada i, després d'una intensa gira de set mesos, inicia la segona temporada al Teatro Maravillas. A Miami, Mèxic i Argentina també s'han pogut veure adaptacions de El crèdit, dirigides entre d'altres per Daniel Veronese.









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More