dimarts, 18 de novembre del 2014

Concert Líric a Gràcia

El diumenge 23 de novembre a les 17.30h. els
“Amics de la Sarsuela de Gràcia” 
presenten a la Sala Montseny, carrer Montseny, 31

“GRAN CONCERT DE SARSUELA”

En el que s’interpretaran fragments de les sarsueles més conegudes.
Amb les veus de les sopranos:  
Blanca Santigosa, Núria Vila, Cristina Escolà i Eva Requena, 
amb Júlia Brescó (mezzosoprano) Pedro Calavia (Tenor) 
Cristobal Viñas (Baríton), els actors/cantants Francesca Sánchez, Joan Roca i Victor Fernández.

Aquest magnífic concert estarà presentat per Enric Sunyol,
La Direcció del cor està a càrrec de Eva Requena i la Direcció musical és de Xavier Dolç.

Mentre llegiu l’article, esteu escoltant l’entrevista amb la Eva Requena, la nova Directora Musical titular dels Amics de la Sarsuela de Gràcia., una entitat que data del 1985, però que portava activa des de molts anys abans.
Foto TV: Assaig Cor Amics de la Sarsuela de Gràcia
Aquesta formació es troba en un procés d’integració de nous cantants, molts d’ells joves, que aspiren a aprendre dels que, amb uns quants anys més, els aporten tota la seva experiència. I esperen que siguin molts més els que tinguin curiositat per conèixer la sarsuela, un gènere amb obres de música excepcional, de la que molta gent coneix i canta peces que ni saben que pertanyen a sarsueles.

La sarsuela està passant per un moment diríem que delicat; fins i tot és considerada, per alguns sectors, un gènere menor; cosa totalment errònia, donada la gran qualitat de les seves partitures.

Però, per sort, encara queden entitats que estimen la música i la sarsuela i que posen tots els seus esforços per tirar endavant representacions per un públic entregat i entusiasta. 

El cor dels Amics de la Sarsuela de Gràcia, és una de les poques formacions, amb programació estable, que està disposats a posar les seves inquietuds i recursos humans i artístics per a oferir espectacles amb la qualitat que es mereix; tot i que els muntatges són molts costosos, doncs han de fer front a la despesa dels 14/15 integrants de la orquestra, els solistes, l’escenografia, vestuari... i un llarg etc.

Eva Requena en una Master Class amb Montserrat Caballé
Ara és la Eva Requena la que dirigeix aquest cor i anima al públic a anar el diumenge a gaudir d’aquest “Gran Concert de Sarsuela”, que estarà acompanyat al piano pel Mestre Dolç.
S’ha apostat per aquesta formula per a poder oferir un preu molt especial de 10€ , per què el públic en general, i especialment els joves, tinguin la oportunitat de descobrir la magnífica música de la sarsuela.

Un Concert, un esdeveniment pels amants d’aquest gènere i de la música lírica; que es posa al servei de la comunitat i, en definitiva, de tots. La Eva reclama el caliu i el suport del públic, que a canvi rebrà un espectacle molt atràctiu, amb la participació d’alguns dels millors intèrprets solistes i del cor líric de la entitat.

Alhora, vol fer una crida a tothom que hi estigui interessat en descobrir la sarsuela des de dins, integrant-se al Cor dels Amics de la Sarsuela de Gràcia, on hi seran rebuts, amb els braços oberts, per tirar endavant el seu renovat i il·lusionat projecte.

Igualment fa una crida a la solidaritat: demana a qui tingui la possibilitat, i la generositat, de fer cessió d’un piano de cua C-1 o C-2 o un piano de paret (que estigui en condicions), que sigui tan amable de contactar amb ells.

Podeu trobar molta més informació i les dades de contacte en el seu web, des de aquest  ENLLAÇ

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More