dilluns, 24 de novembre del 2014

"Hamlet" a la Sala Atrium


"Hamlet"
 de William Shakespeare
es podrà veure a la Sala Atrium,
a partir del 3 de desembre

Traducció: Joan Sellent

Direcció i Adaptació: 
Marc Chornet i Raimon Molins

Intèrprets: 
Clara de Ramon, Marc Rius, Alba José, 
Raimon Molins, Toni Guillemat i Xavi Torras

Coproducció: Atrium Produccions i Nau Ivanow,
amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Hamlet forma part de la història no només literària sinó social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i com a tal les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l’ésser humà. 
La moral i la tradició es posa en tela de judici davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l’obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de l’home al llarg de la història i sobretot actuals: l’amor, la traïció, la societat vs la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, l’educació, la guerra, el més enllà, la fe....

Poder treballar conjuntament l’obra i el procés creatiu de la companyia amb les noves generacions els ha donat llicència per apropar i alhora ensenyar el poder de la literatura, de l’art i al mateix temps actualitzar, per a la gent d’avui, una lectura a vegades massa conservadora del personatge “Hamlet” fent que formi part, tal i com va passar en la seva gènesi, de tots nosaltres tot allunyant-lo així de l’inaccessible. Hamlet som nosaltres en les nostres fases d’adolescència, de ser adults, de madurar i finalment de morir. La gran qüestió de la vida i la mort segueix sent en totes les nostres etapes: Ser o no ser, aquest és el dilema.

Sinposi:

"Hamlet, fill del difunt rei de Dinamarca, se sent malenconiós i abatut per la mort sobtada del seu pare i el casament precipitat de la seva mare. La seva mare s'ha casat amb Claudi (el germà del seu pare), el nou rei, i Hamlet passeja pel palau ple de sospites i dubtes. Dos mesos després de la mort del seu pare, Hamlet és visitat per l’espectre del seu pare i li informa que ha estat assassinat per Claudi per arribar a ser rei i casar-se amb la seva mare. A Hamlet li correspon la venjança de l'assassinat. Fingeix bogeria perquè la gent no sospiti del que trama en secret. Poloni, el camarlenc de la cort, creu que la bogeria de Hamlet es deu a la prohibició que cortegés a la seva filla Ofèlia.

Hamlet aprofita la visita d'una companyia d'actors a la cort per descobrir si el missatge de l’espectre és veritable. Es reprodueix en escena l'assassinat del seu pare i estudia les reaccions del rei Claudi. Hamlet es convenç que l’espectre ha dit la veritat. Claudi adverteix que el seu crim ha estat descobert i planifica una missió diplomàtica per enviar a Hamlet a Anglaterra. Hamlet censura a la seva mare, Gertrudis, i durant la conversa, en posar-se en evidència un espia darrere les cortines de la cambra de la mare, Hamlet el mata (es tractarà de Poloni). El rei tem per la seva vida i envia a Hamlet a Anglaterra acompanyat de dos mercenaris que porten l’encàrrec de convèncer al rei d'Anglaterra perquè executi al príncep. Hamlet s'assabenta de la missió i s’escapa. Hamlet retorna a Dinamarca. Torna a temps per presenciar el funeral d’Ofèlia, que s'havia ofegat. Laertes, fill de Poloni, acusa a Hamlet de la mort del seu pare i germana. Laertes i Claudi decideixen matar a Hamlet i preparen un duel. El pla consisteix a enverinar una de les espases i tenir un copa de vi enverinat per si l’espasa falla. En el duel, Laertes fereix a Hamlet. La reina, Gertrudis, pren per equivocació el vi enverinat. Hamlet i Laertes intercanvien les espases i aquest últim és ferit amb el verí. En la seva agonia, Laertes revela la traïció del rei. Hamlet, ple de còlera, clava espasa enverinada contra Claudi i mata al rei. Hamlet prega al seu amic Horaci que expliqui la veritable història de la seva tragèdia al món. Finalment, Hamlet assenyala a Fortinbrás com el soldat més apte per ascendir al tron".

Una proposta de la Companyia Sala Atrium i Projecte Ingenu

Funcions: de dimecres a dissabte a les 21.00h.  diumenge a les 19.00h0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More