dijous, 13 de novembre del 2014

Entrevista a Cristina Gámiz

Entrevista a Cristina Gámiz, que ens parla de "Maggie & Maggy", l'obra de Catherine Butterfield,
que ella dirigeix i que ara es reestrena al Versus Teatre

Foto TV: Cristina Gámez i Enric Sunyol
Foto TV:  Els intèrprets de "Maggie & Maggy":
Sonia Sobrino / Amaya Mínguez / Carla de Otero / Raúl Llopart / Maribel Ibarz /
Eduardo Telletxea / Pep Duran / Xavi Siles.
Cristina Gámez (Direcció)  Cristina Ferrer (Producció)
 

Guardonada amb el prestigiós New York Newsday's Oppenheimer Award i també amb el premi de la Mostra de Teatre de Barcelona, aquesta comèdia de la nord-americana Catherine Butterfield va fer que aquesta nouvinguda fos comparada instantàniament amb Tom Stoppard i John Guare, pel seu treball seductor amb la veritat i la ficció. Una escriptora amb un talent refrescant per reflectir la realitat de les relacions. En aquest cas, una reflexió dinàmica sobre la vida i l'art.

Sinopsi:
Anys 90. Maggie Mulroney, una novel · lista d'èxit, es troba en plena gira promocional de la seva última novel a Boston, la seva ciutat natal, quan rep la trucada del seu ex nuvi d'institut, Jim, per anar a sopar amb ell i la seva dona Maggy que pateix de càncer. 
El retrobament dels tres personatges després de vint anys sacseja el seu present i els retorna un reflex tragicòmic de les seves pròpies vides.

A Maggie & Maggy, Catherine Butterfield aborda amb delicadesa el pas del temps, les expectatives de la vida i l´intent de ser un mateix. Les protagonistes son dues dones, una que està en plena carrera d´èxit i que té la seva vida personal abandonada i l´altra que passa per l´experiència del càncer i porta un temps aprenent a viure des d´un nou punt de vista.

Les persones que han passat per un càncer i familiars dels afectats que han compartit amb nosaltres aquesta història s´han sorprès de com es tracta la malaltia des del text i la proposta escènica, no només pel fet que es parli d'una manera clara i sense tabús, sinó perquè no es banalitza ni es dramatitza. En cap cas es tracta al personatge que està malalt com si fos diferent, tots els personatges s´enfronten a un moment on els cal aprendre a compartir, riure´s més d´ells mateixos i obrir-se plenament a la vida per poder tirar endavant.

Maggie & Maggy, es una producció de la Companyia La Ida

Es podrà veure al Versus Teatre, del 13 de novembre al 7 de desembre,
de dijous a dissabte a les 20:00 i diumenge a les 18:00

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More