diumenge, 30 de novembre del 2014

Adaptació teatral d'articles de Pérez Reverte, al Barts


"PATENTE DE CORSO" al Barts
Una mirada crítica a la societat actual.
Funció única el dissabte 13 de desembre, a les 22h.

Basada en textos de Arturo Pérez-Reverte, 
està interpretada pels actors de la pel-licula "8 apellidos vascos":
Alberto López  i  Alfonso Sánchez

Sinopsi:

Luciano posseeix una patent de cors autèntica, amb gairebé dos segles d'antiguitat i signada pel mateix Fernando VII, que vol vendre. Assegura que amb ella es pot estafar, robar, malversar, saquejar i desfalcar, amb tots els papers en regla i la signatura del rei.

Mariano, un ciutadà fart d'estar fart, al que la vida ha tractat de forma despietada, la vol comprar. Vol convertir-se en un fill de la gran puta.

Luciano li assegura a Mariano que ser un cabró no és tan fàcil com sembla i s'ofereix a ensenyar-li. Es veuen tots els dies en la terrassa d'un bar. El jove espera els ensenyaments del mestre, però aquestes mai arriben; almenys, com les espera Mariano. Xerren i xerren de qualsevol cosa mentre veuen la vida passar. I sembla que no passa res, cosa desespera més i més a Mariano, que arriba a plantejar-se tot tipus de barbaritats. S'estableix una relació entre tots dos que serveix per mostrar un mosaic de miralls, i en els seus trossets podem veure el reflex de parts de nosaltres mateixos i de la nostra societat, que sembla haver entrat en un permanent bucle, que se suposa eternament cíclic i que, en alguns aspectes, lluny d'evolucionar, retrocedeix. 

Sempre va hi ha hagut i hi haurà dolents, però, com escriu Pérez-Reverte «no és el mateix ser un delinqüent que es busca la vida al límit de certes regles, brivalls que mantenen certs codis, que un cabró embogit al que tot li és igual. I el que abunda, cada vegada més, és xusma a la qual se li va anar l'olla, capaç de fer mal sense el menor escrúpol». 

Acceptant el costat fosc dels éssers humans com a part intrínseca de la seva naturalesa, els nostres personatges —un des de la saviesa i la malícia, un altre des de la desesperació; tots dos des de la solitud—, a través de les seves xerrades eclèctiques, es passegen per les ombres i les llums de les nostres realitats.  Serà que tenim el que ens mereixem?.-

L'espectacle beu de Broook, de Fabre, de Becket, de Bernstain, de Burgess, de Paco de la Zaranda, de Galván, del club de la comèdia, dels Compadres i fins i tot de Chiquito de la Calzada.

Trobareu més informació en el web del Barts, des de aquest  LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More