dilluns, 17 de novembre del 2014

Un Shakespeare de Somni al TNC


"EL SOMNI D'UNA NIT D'ESTIU"

de William Shakespeare
a la Sala Gran del TNC, del 19 de novembre al 18 de gener de 2015

Repartiment:
Pau Viñals, Lluís Marco, Mercè Aranega, Enric Majó, Claudia Benito, Albert Prat, 
Victòria Pagès, Guillem Motos, Laura Pujolás, Joan Anguera, Xicu Masó, 
Oriol Tramvia,  Eduard Muntada, Xavier Soler, Pere Eugeni Font, Carol Muakuku, 
Rosa Múñoz, Dani Espasa  i  Gregori Ferrer (pianista).
Direcció:  Joan Ollé

"En Joan Ollè, a la presentació a la premsa, definia l'obra com "malsòn profund d'una nit d'amor" i en parlar de l'elenc, deia que estava molt satisfet de com les noves generacions es sometien a les antigues estructures teatrals. En quan a l'escenografia, va explicar que s'havia projectat en tres espais: Atenes, el taller dels artesans i el bosch".

La comèdia més popular de Shakespeare, una comèdia romàntica de fades i follets,  és una de les més suggeridores aproximacions que ha ofert mai el teatre universal sobre la convivència ambivalent entre l’amor i el sexe, entre la família i el desig, que en el bosc extramurs dels somnis nocturns corren el risc de quedar atrapats entre els jocs endimoniats de les forces de la naturalesa, entre les arbitrarietats d’uns esperits arcaics que no tenen cap inconvenient a l’hora de capgirar les relacions humanes construïdes sota la llum del dia, encara que aquests desordres només tinguin lloc en la realitat esmunyedissa dels somnis.

La celebració del casament entre el duc d’Atenes i la reina de les Amazones és imminent. Tota la ciutat està de festa, excepte Hèrmia i Lisandre, dos enamorats que semblen condemnats a separar-se perquè el pare de la noia vol casar la seva filla amb un altre jove. La mateixa nit en què un grup d’artesans es reunirà al bosc per assajar una tragèdia en honor de les esposalles reials, la parella d’enamorats també s’endinsarà en aquests paratges per intentar fugir de les imposicions socials, però els seguirà Demetri, el pretendent oficial de la noia, que al seu torn serà perseguit per Helena, la seva antiga promesa que continua bojament enamorada d’ell. Mentrestant, el rei i la reina de les fades es barallen per un jove patge que cadascun vol al seu costat. L’enfrontament ferotge entre aquests dos esperits de la naturalesa provocarà el desconcert en el grup d’artesans, alhora que tindrà unes conseqüències incontrolables sobre les relacions dels quatre joves enamorats.

Tal com afirma Jan Kott, El somni d’una nit d’estiu és l’obra més eròtica de Shakespeare, un text d’una prodigiosa modernitat on la nit es mostra com la clau del dia, i provoca un violent contrast entre la bogeria amorosa, que allibera la nit, i la censura del dia, que obliga a l’oblit.

Podeu accedir a l'entrevista amb l'Enric Majó en de aquest  ENLLAÇ

A l'entorn d'aquest muntatge hi ha diverses activitats previstes:
Exposició Shakespeare a Catalunya
Cicles de cinema i conferències
Col.loqui amb Núria Ribó
Publicació....

Trobareu tota la informació en el web del TNC, des de aquest  ENLLAÇ
Edat recomanada a partir de 14 anys

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More