dissabte, 22 de novembre del 2014

Òpera de Butxaca al Lliure

DIDO RELOADED / GO, AENEAS, GO! (ÒPERA LÍQUIDA DE CAMBRA)
ÒPERA DE BUTXACA I NOVA CREACIÓ

A l'espai Lliure de Montjuïc, del 26 al 30 de novembre.

Sis creadors han estat convocats per l'OBNC per elaborar una ‘òpera líquida de cambra’ a partir del mite clàssic de Dido i Enees. Són els compositors Xavier Bonfill, Raquel García-Tomás, Joan Magrané i Octavi Rumbau, la dramaturga Cristina Cordero i el director escènic Jordi Pérez Solé. El resultat: òpera contemporània per a una Europa en crisi.

Dido reloaded mostra els dilemes de la protagonista femenina, líder d’un país europeu que viu en pròpia pell l’etern conflicte entre el desig i el deure de tot governant. La trobada de Dido i Enees suposa l'encreuament de camins entre dues cultures, i el seu conflicte d'amor sorgeix dels quefers polítics que van mes enllà dels seus propis anhels personals. Dido té por de lliurar el seu amor a Enees i que això afecti els seus deures com a dirigent.

Go, Aeneas, Go! segueix el periple de l’heroi masculí, un funcionari que lluita utòpicament per la idea d’Europa en un ambient poc favorable. L’Enees modern és un funcionari que, en pro d’una Europa unida, emprèn un viatge pels països de la Unió tot lluitant contra l’escepticisme amb què reben les seves idees fins i tot els països que en són aparentment més adeptes.

Els déus mitològics ens queden ben lluny, però... no són els diners, els mercats, les expectatives de creixement o la prima de risc, el que ens fa tan vulnerables com els humans d'aquests relats?

Intèrprets:    Anna Alàs i Jové  /  María Hinojosa  /  Joan Ribalta
clarinet Víctor de la Rosa / violoncel Cèlia Torres

Trobareu més informació en aquest  LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More