diumenge, 6 de març del 2016

El Rey, al Teatre LLiure


EL REI JOAN CARLES I SEGONS TEATRO DEL BARRIO 
El rey es podrà veure fins el 20 de març a l'Espai Lliure de Montjuïc. 

Teatro del Barrio torna a picar fort després del seu Ruz-Bárcenas i ho fa amb El rey, un muntatge que gira al voltant de la monarquia espanyola i el seu paper en la història d'Espanya a partir de la figura del rei Joan Carles I. N’oficien l’esventrament Luis Bermejo, Willy Toledo i Alberto San Juan, creador i director de la proposta.

Intèrprets: Luis Bermejo / Alberto San Juan / Guillermo Toledo

Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? 
Per acomplir quines finalitats? 
Quins són els objectius de la monarquia espanyola de cara a les pròximes dècades?

El rey és una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Si més no, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Tot i que va fer molt de servei. Però, en què? A qui?

Altres personatges d’aquest relat completament lliure són Joan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d’homes en lluita per construir el món tal com el conceben.

El president de l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica, Emilio Silva, afirma que “a Espanya, la construcció de la ignorància del nostre propi passat és política d’Estat.” 

"El rey, cinquena producció del Teatro del Barrio, és una ficció contra la ignorància. Amb la convicció que només qui la coneix pot canviar la pròpia realitat".
Alberto San Juan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More