divendres, 4 de març del 2016

La Butaca a l'Eixample Teatre


L’EIXAMPLE TEATRE presenta LA BUTACA, una comèdia irreverent, transgressora i sobretot divertida, sobre el 1714 i la independència de Catalunya!!!!

Intèrprets: Joan Valentí i Robert Gobern

Aprofitem per recuperar l'entrevista que varem tenir la oportunitat de mantenir amb ells,
amb motiu del seu estrena al Versus Teatre, al desembre de 2014


LA BUTACA explica les vicissituds d’un mosso d’esquadra d’origen gallec que el dia que el President es disposa a proclamar la DUI viatja en el temps fins al 1714 i posa els seus coneixements, i la seva Walther 9 mm, al servei de Rafael Casanova... Ara bé quan torni, tot serà igual?

Estem al 2014. El Mosso d'esquadra del cos de seguretat del Palau de la Generalitat viatja, de manera sorprenent i accidental (el públic ja descobrirà com), tres-cents anys enrere en la història del nostre país. Sí, sí, "casualment", tres-cents anys enrere.... Qui li ho diria al mosso que es trobaria de cara amb el mateix rei Carles II de Castella i que seria testimoni de la signatura del seu testament, de la guerra de Successió, del setge de Barcelona i dels fets del 1714.

Amb La butaca, els espectadors acompanyen al jove mosso viatjant per aquest capítol trascendental de la història de Catalunya dels qual enguany en commemorem el tricentenari. També viatjaran per la Barcelona del vuit-cents, oberta al món i cosmopolita com l'actual, pels seus costums, pels seus carrerons del Born, pels seus oficis... També viatjaran al futur, a la Catalunya del 2014, per veure amb un final sorprenent, com acabarà tot plegat...


Joan Valentí i Robert Gobern tornen a l'escenari per explicar-nos els fets que van succeir fa 300 anys i per parlar-nos dels nostres referents, com la Diada, Rafael de Casanova, els Segadors, etc. Tot i el rigor històric -els actors van realitzar un treball documental previ i d'assessorament científic- treuen el tel solemne, seriós i pompós de la història donant-li un to irreverent i d'humor.

LA BUTACA, que es representarà a l’Eixample Teatre del 4 al 27 de març (de dijous a dissabte, a les 21:30 hores i diumenges a les 19:00 hores), s’anuncia com “l’espectacle que l’Audiència Nacional jutjarà per sedició... o no!”.

T-Atraco Teatre és una companyia teatral creada pels actors Robert Gobern i Joan Valentí "Nan" l’any 1996, en què van dur als escenaris l’espectacle Txèkhov, que n’és de dura la vida de l’artista, de creació pròpia, en què a través de l’humor feien una àcida paròdia del panorama teatral català. Amb aquell muntatge van obtenir un èxit notable duent a terme una gira amb més de 150 funcions arreu de Catalunya.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More