La Compañía Antonio Gades farà una breu temporada de 4 setmanes al Teatre Victòria
amb dues obres mestres del seu repertori: Carmen i Fuenteovejuna
La companyia de referència de dansa espanyola i flamenca presentarà:
Carmen del 30 de març al 10 d’abril i Fuenteovejuna del 13 al 24 d’abril.
Una cita ineludible per a aquells aficionats que van viure en primera persona la màgia
i el talent del llegendari coreògraf Antonio Gades
i també per a les noves generacions que vulguin descobrir una manera de fer
que s'ha constituït ja com a clàssic.
Carmen, inspirada en l’obra de Prosper Merimée,
és la primera creació a quatre mans d’Antonio Gades i Carlos Saura
Fuenteovejuna, amb la participació d’Antonio Canales com a artista convidat,
posa de manifest tot el poder expressiu de la dansa espanyola
La Compañía Antonio Gades, puntal de la dansa espanyola i flamenca, porta al Teatre Victòria dues de les seves grans produccions, Carmen i Fuenteovejuna.
D’una banda, Carmen, la primera obra escènica de la companyia fruit de la col·laboració entre Antonio Gades i Carlos Saura es podrà veure al Teatre Victòria del 30 de març al 10 d’abril. Aquesta producció utilitza la intensitat de la partitura de Bizet i la contraposa a la sensualitat, passió, amor i rivalitat reflectits en el flamenc més autèntic interpretat en directe. 28 anys després de la seva creació, la Carmen d'Antonio Gades i Carlos Saura continua impactant als espectadors de tot el món. Una obra revolucionària en el seu temps, que avui s'ha convertit en un clàssic de la dansa espanyola, en el principal cavall de batalla de l'actual Companyia Antonio Gades.
D’altra banda, la versió de Fuenteovejuna, inspirada en l’obra homònima de Lope de Vega, serà a Barcelona del 13 al 24 d’abril. Aquesta història, que posa de relleu la dansa folklòrica, la dansa estilitzada i com no podia ser de cap altra manera, el flamenc, gira entorn de la lluita solidària d'un poble contra la tirania d'un cacic, símbol del despotisme i dels privilegis inamovibles de les classes dominants. En aquest gran espectacle amb la participació d’Antonio Canales, la companyia posa de manifest el que es va convertir en el testament vital de Gades, la seva confiança en la riquesa i poder expressiu de la dansa espanyola en tota la seva extensió.
La companyia Antonio Gades
Basada en el repertori del llegendari coreògraf Antonio Gades, la companyia fa gala d'una escola particular definida pel mestre Gades que la diferència de la resta de formacions espanyoles. Sota la direcció artística de Stella Arauzo, la companyia barreja diverses generacions d'artistes que fan possible la transmissió directa de les línies que caracteritzen l'escola gadesiana : un llenguatge estètic i depurat , alhora que arrelat en les tradicions i la cultura del poble espanyol.
La Fundació Antonio Gades
La Fundació Antonio Gades és una institució privada, sense ànim de lucre, creada el 2004 amb l'objectiu de vetllar pel manteniment, la cura i la difusió de l'obra del coreògraf i ballarí espanyol. Amb aquesta finalitat, la FAG custòdia i cataloga els fons l'arxiu llegat per Antonio Gades, dóna suport i supervisa la reconstrucció de les seves coreografies , edita publicacions que aprofundeixen en la seva obra i promou activitats educatives destinades a apropar al públic la dansa espanyola i el flamenc.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada