divendres, 11 de març del 2016

Últimes setmanes de Fang i Setge

FANG i SETGE arriba a la recta final de les seves funcions al TEATRE VICTÒRIA
ÚLTIMES SETMANES,  fins el 27 de març.


El muntatge ha dut al Teatre Victòria, la seu dels grans musicals catalans, 
una història d’amor i llibertat amb més de 30 actors, orquestra i cor en directe.


Salvador Brotons posa la música a una obra amb dramatúrgia de Marc Rosich i Marc Angelet, 
text de Josep Pedrals i direcció inicial de Joan Font


FANG I SETGE, el musical que ha posat en escena l’èpica del setge de 1714, arriba a la recta final de les seves funcions al Teatre Victòria, on hi serà fins el 27 de març. El muntatge, amb dramatúrgia de Marc Rosich, coreografia de Toni Mira i text del poeta Josep Pedrals —premi Lletra d’Or 2013— explica un moment clau de la història moderna de Catalunya i l’acosta al gran públic amb un espectacle emocionant. 

A l’estil de grans títols anglosaxons com Els Miserables, FANG i SETGE arriba al teatre de referència dels musicals catalans, després de 13 funcions, dins les temporades 2014 i 2015 al Teatre de la Passió d’Olesa, per on van passar més de 6.500 espectadors.

Neus Pàmies, Anna Isabel Totusaus, Albert Gràcia, Frank Capdet, Oscar Mas, Ferran Frauca, Xavier Ribera-Vall, Aina Sánchez, Jordi Llordella, Marc Pujol, Aina Agustí i Aina Quiñones interpreten els personatges d’aquesta història d’amor i guerra on la llibertat i la submissió, el risc i la prudència, el desànim i l’esperança, la mort i la vida estan en lluita constant.

Podeu recuperar el nostre article inicial, amb l'entrevista a Salvador Brotons, en aquest  ENLLAÇ
I l'entrevista amb Frank Capdet i Albert Gràcia des de aquest  ENLLAÇ


Amor i guerra en una Europa que es debat entre absolutisme i parlamentarisme

Barcelona, juliol de 1713. Després de l’evacuació de les tropes aliades, la població ha quedat desprotegida davant l’exèrcit borbònic i els representants del poble decideixen optar per la resistència de la ciutat. 

Ònia (Neus Pàmies), una noia de família noble, decideix plantar cara al seu pare. Desobeint les seves ordres, es nega a seguir la família a l’exili fora muralles.

En lloc d'això, Ònia es queda a la Barcelona assetjada pel que ella creu que és el seu deure: sumar-se a la defensa de la ciutat i així, posar el seu granet de sorra per preservar la terra que l’ha vist néixer.

Així arrenca FANG i SETGE, que vol apropar als espectadors la vida dins els murs de la ciutat assetjada fent-los partícips dels moments més virulents del conflicte, però també de les alegries senzilles i l’explosiva eufòria per les petites victòries diàries. El musical pretén fer un retrat coral de les vides que es van veure dramàticament afectades pel setge, fent focus en dues parelles d’enamorats partides pel fragor del conflicte, en dos germans enfrontats entre el seny i la rauxa, en els sacrificis i les esperances dels combatents anònims i en les maquinacions d'aquells qui pretenen treure benefici del conflicte.

FANG i SETGE no només representa una síntesi de la idiosincràsia catalana, expressada mitjançant el seny i la rauxa, també posa en el punt de mira la lluita de valors entre l’absolutisme i la monarquia parlamentària en la convulsa Europa de principis del segle XVIII. Catalunya es veurà atrapada dins del joc dinàstic en el tauler d’Europa.

Funcions tots els dijous a les 20:30h, divendres i dissabtes a les 17:30h i les 21:30h, diumenges a les 18:30h

Més informació a:
www.teatrevictoria.com
fangisetge.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More