divendres, 1 d’abril del 2016

Sant Jordi a l'Eixample Teatre


L’EIXAMPLE TEATRE presenta l’espectacle familiar:

L’ESPERIT DE SANT JORDI 
de la companyia La Paparra
Tots els dissabtes (17:00 hores) i diumenges (12:30 i 17:00 hores) d’abril


El dissabte 2 d’abril de febrer, a les 17:00 hores, l’EIXAMPLE TEATRE (c/. Aragó, 140 de Barcelona) estrenarà l’espectacle familiar L’ESPERIT DE SANT JORDI, una obra creada per la companyia La Paparra, amb l’objectiu de promoure la lectura entre els més joves tot fent un petit repàs a la història de la literatura i el teatre dins de l’arc mediterrani.

L’ESPERIT DE SANT JORDI explica la història de tres adolescents que s’acaben d’escapar de l’alberg on dormien i, com és de nit i està plovent, entren dins d’un magatzem ple de caixes per aixoplugar-se. Allí coneixeran un vigilant molt curiós i divertit que els ensenyarà les històries que hi ha las llibres i la llegenda de Sant Jordi.

L’obra, a part de reivindicar els llibres com a eines de transmissió de coneixements i valors, utilitza diferents tècniques i gèneres del teatre com les ombres xineses, les titelles, les màscares, la Comèdia de l’Art italiana i el teatre del Segle d’Or espanyol. Cada tècnica es vincula a una història, de manera que els contes de transmissió oral es relacionen amb les ombres xineses, el teatre grec ho fa amb els titelles de màscara, la Comèdia de l’Art es vincula a la màscara tradicional del gènere, i el teatre del Segle d’Or a la posada en escena més ortodoxa del teatre de capa i espasa.

Dirigit per Txema Segura –director de l’Eixample Teatre-, aquest espectacle bilingüe apte per a tots els públics i adreçat especialment a nens de 5 a 12 anys, es representarà tots els caps de setmana d’abril (dissabtes, 17:00 hores; diumenges, 12:30 i 17:00 hores).

La companyia La Paparra –fundada el 1990 i actual gestora de l’Eixample Teatre- ofereix una línia de treball enfocada a les empreses, i una altra d'infantil i familiar on s'inclou aquest espectacle. La Paparra es nodreix d'actors i músics amb un ampli bagatge dins del món del teatre de carrer, el teatre infantil, el teatre musical, l'òpera, la sarsuela, la música clàssica o el món dels titelles. Actors i musics que han treballat en companyies com Dagoll-Dagom, la Cubana, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional o Comediants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More