dijous, 14 d’abril del 2016

Residències teatrals a Lluïsos de Gràcia

Dues companyies de joves creadors estrenen muntatge a Lluïsos de Gràcia

 Les obres són el resultat de l’aposta de Lluïsos Teatre per les RESIDÈNCIES TEATRALS 
per tal de donar veu als joves creadors

 La Companyia Laura estranarà "La Trinxera" el 16 i 17 d’abril 
Les Coralines, presentaran "Dins la cova" el dia de Sant Jordi


Aquest abril podrem gaudir de l’estrena de dos muntatges que són fruit de les Residències teatrals que Lluïsos Teatre ha impulsat aquesta temporada com a ferma aposta per la creació teatral jove. 

Les dues companyies, que han estat assajant a les instal·lacions de Lluïsos, presentaran el resultat del seu procés creatiu en dos caps de setmana diferents. 

El 16 i 17 d’abril serà el torn de la Companyia Laura, que ha estat tres mesos preparant el muntatge i que estrenarà La Trinxera, un text de creació pròpia, sota la direcció de Ivet Zamora i Pablo Macho Otero
que reflexiona sobre una generació que veu el futur com un camp de batalla desconegut i la guerra com un cúmul de titulars de premsa. L’obra està protagonitzada per cinc joves d’entre 19 i 28 anys que volen plasmar la desorientació social de la seva generació a través d’un crit: un crit de ràbia, un crit d’impotència, però també un crit d’eufòria, un crit d’esperança, un crit de vida. 
Són:   Sara Schkot, Jael Pascual, Sara Diego, Ivet Zamora i Pablo Macho.

Una Residència Exprés que proposa un Sant Jordi al 2016:

L’altra companyia és Les Coralines, i el seu muntatge ha estat fruit d’una RESIDÈNCIA EXPRÉS, durant tan sols un mes d’assajos. Estrenaran Dins la cova el 23 d’abril, per Sant Jordi, precisament una comèdia que proposa una versió actual i esbojarrada de la història de Sant Jordi i que compta amb creació musical inclosa.

L’obra està dirigida per Pau Escribano, que també n'és l'autor i hi participen 4 actrius:  Núria Deulofeu, Sílvia Forns, Irene Jódar i Carol Rovira, que han repetit després d’haver descobert una excel·lent sintonia mútua en anteriors col·laboracions. Dins la cova és una comèdia sobre la societat catalana dirigida a un públic sense complexos amb ganes de riure’s d’ell mateix, de les tradicions i dels tòpics. I alhora, convida a reflexionar sobre el poder, l’egoisme, la manipulació de la informació, les mitges veritats i les grans mentides que ens envolten... i sobretot dirigit a un públic que vulgui viure en directe la veritable versió de la veritable història del veritable Cavaller Sant Jordi del s.XXI

El director artístic de La Perla 29, Oriol Broggi, juntament amb altres professionals, va formar part de la comissió artística que va seleccionar les propostes de les residències a Lluïsos i visitarà un assaig de la Companyia Laura el proper 14 d'abril. L’altra companyia seleccionada va ser Contra la paret, del Col·lectiu La Pública; que té previst estrenar el setembre.

L'aposta de Lluïsos Teatre per les titelles i la creació jove:

Lluïsos Teatre ha estrenat teatre aquesta temporada i ho ha fet amb una programació doblement especialitzada. La sala de Gràcia, que ja és referència en teatre familiar i de titelles, ha apostat enguany per potenciar la creació teatral jove a través de les Residències Teatrals i de la tercera edició del festival #NanoTeatre, d’aquest febrer passat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More