divendres, 22 d’abril del 2016

Per Sant Jordi, roses contra l'oblit


Per Sant Jordi, Amics de la Gent Gran fa una crida a la mobilització social de Catalunya 
contra la soledat de la gent gran

Personalitats del món social, cultural i polític, entre les quals es troba l’Hble. President de la Generalitat, el Sr. Carles Puigdemont, se sumen a les més de 1.500 persones voluntàries que portaran una rosa i regalaran companyia a 11 ciutats i territoris de Catalunya.

Amics de la Gent Gran llença la campanya de sensibilització Roses Contra l’Oblit 2016 amb l’actriu i cantant Nina i el periodista Albert Om com ambaixadors.

A Catalunya més de 150.000 persones grans viuen en situació de soledat i aïllament. 

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 29 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen, així com a través de la sensibilització de la societat.

ACCIÓ VOLUNTÀRIA EL DIA DE SANT JORDI


El pròxim dissabte 23 d’abril, diada de Sant Jordi, Amics de la Gent Gran convoca més de 1.500 persones voluntàries de l’entitat perquè portin una rosa natural i un llibre a les persones grans que ja acompanyen durant tot l’any. L’acte es durà a terme a les 11 ciutats i territoris de Catalunya on l’entitat desenvolupa la seva acció social: Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Osona, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Barcelona.

A més, el dia 22 d’abril també es regalaran roses naturals a persones grans que viuen a residències. Desenes de treballadors d’empreses col·laboradores com ERGO, Hewlett Packard i Uría Menéndez, participen igualment en aquesta mateixa acció solidària. Així doncs, 1.919 persones grans de 31 residències rebran una rosa natural i companyia aquell dia de Sant Jordi, en una acció que comptarà amb el doble de suport que a la passada edició, amb gairebé 100 persones voluntàries d’Amics de la Gent Gran. Tanmateix, personalitats reconegudes del món polític, cultural i social se sumaran a aquest gest solidari amb les persones grans. En totes aquestes accions solidàries es repartiran més de 4.065 roses naturals,a les quals s’espera que es sumin les de la resta de la ciutadania mobilitzada.

Tal com diu la Maria, persona gran de 90 anys que rep el suport de l’entitat des de fa més de 5, “Per Sant Jordi, el més important és la companyia que rebo quan em porta la rosa.” Juntament amb la Maria, la Dolors, també gran amiga de 90 anys, el periodista Albert Om i l’actriu i cantant Nina són els protagonistes enguany de la campanya de Roses Contra l’Oblit.

CAMPANYA ROSES CONTRA L’OBLIT

Aquesta gran acció voluntària, està vinculada a la campanya de sensibilització i captació de fons més important per a l’entitat, que posa en marxa des de fa 18 anys: Roses Contra l’Oblit.

Amics de la Gent Gran posa a la venda 18.000 exemplars de roses solidàries, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament a programes d’acompanyament a persones grans que viuen en soledat. 

Fetes de feltre i de roba, les roses solidàries són elaborades pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel. 

També es poden trobar en els següents establiments de tot Catalunya:
- Abacus cooperativa
- Botigues Casa del Llibre
- Botigues Natura
- per Internet al Mercat Social
- A la seu de l’entitat, al Carrer Grassot 3 1ª Planta, 08025 Barcelona. 

I el pròxim 23 d’abril, a tots els territoris i ciutats on Amics de la Gent Gran desenvolupa la seva acció social (Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vic, Granollers, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Reus, Cambrils i Vilanova i la Geltrú).

Per fomentar la difusió de la campanya, disposa del web www.rosescontraloblit.com, on tothom qui ho vulgui pot compartir les seves imatges amb la rosa solidària i amb persones grans. Així mateix, es pot participar a través de Twitter, Facebook iInstagram amb l’etiqueta #rosescontraloblit, i veure el vídeo de la campanya a https://www.youtube.com/watch?v=G8BPqhOqZng.

Enguany, aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, amb qui Amics de la Gent Gran ha signat un conveni estratègic, ja que ambdues entitats comparteixen la missió d’ajudar les persones grans en situació de fragilitat. També amb el patrocini d’ERGO, companyia d’assegurances de vida, llar i decessos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More