dimecres, 27 d’abril del 2016

Oberta convocatòria Mostra Teatre de Barcelona


La 21ª Mostra de Teatre de Barcelona, 
que se celebrarà d'octubre a desembre de 2016 al Teatre del Raval, 

ha obert el període de presentació de projectes interessats a participar-hi. 

Les companyies interesades poden presentar les seves propostes 
fins el proper 1 de juliol a les 14h. 

Es poden consultar les bases de participació a:

QUÈ ÉS LA MOSTRA DE TEATRE DE BARCELONA?

La Mostra de Teatre de Barcelona és un projecte sociocultural i artístic que es va iniciar l’any 1995, amb Empar López, directora artística del teatre, com ànima del projecte, organitzat per Artípolis i la Coordinadora de Sales Alternatives.

La Mostra va néixer amb diversos objectius: l’acostament de la col·lectivitat al teatre; la promoció d’espectacles de petit format i també d’autors, actors i directors novells, donant-los una via d’accés a les sales teatrals comercials de Barcelona; la creació de nous textos teatrals; la implicació de les Institucions en la promoció de joves valors i, en resum, el foment de l’activitat artística i teatral.

Una prova clara que aquests propòsits es compleixen és que en l’any 1999 l’alcalde Joan Clos va lliurar a Empar López, per la Mostra de Teatre de Barcelona, el Premi a la Promoció de l’Arts Escèniques, per acostar el teatre a la col·lectivitat.

La Mostra és un gran aparador per als directors de càsting de teatre i cinema així com per a productors de sèries televisives, ja que en ella poden veure com es desenvolupa l’actor a nivell personal, individual i col·lectiu, sempre davant d’un treball viu, autèntic i irrepetible de plurals resultats, que de vegades, en una prova o un càsting no es poden mostrar, potser senzillament per que l’actor no està en el moment adequat, en el lloc oportú.

Els programadors de Teatre troben en la Mostra un gran aparador per a poder visualitzar els espectacles d’una forma avantatjosa, valorant-los no tan sols pel seu propi criteri, sinó també per la reacció del públic enfront de les representacions; així podran decidir si els espectacles són susceptibles de ser programats en les seves sales.

La Mostra ha cregut i ha volgut que la Televisió s’ocupi de la cultura teatral. El Teatre i la Televisió són dos mitjans de comunicació, un artesà i l’altre amb gran repercussió social, que creiem que en unir-se poden proporcionar un bon camí pedagògic, ja que encara hi ha persones que no han anat mai al teatre, i en canvi no hi ha ningú que no hagi vist la televisió. Encara que el teatre per televisió perd el seu valor essencial, creiem que per a moltes persones pot ser un mitjà de promoció que els desperti l’interès per a començar a conèixer l’art escènic. En definitiva, la Mostra vol despertar el gust i el costum per l’espectacle teatral.

En l’actualitat la Mostra s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més esperats en la ciutat de Barcelona, tant pels professionals com per al públic en general.

Les representacions que s’ofereixen; que arriben al 100 % d’ocupació de l’aforament de les sales, més totes les activitats que acompanyen la Mostra; són seguides amb gran interès pels mitjans de comunicació de la ciutat, que cada any es fan eco del seu dia a dia. Mitjans de tant prestigi com El Periódico, 20 Minuts, RAC 1, Catalunya Ràdio, Cadena Cope, Com Ràdio, Ona Catalana, City TV i BTV són patrocinadors i col·laboradors de la Mostra.

La Mostra també compte amb el suport de la totalitat de les Institucions de Govern catalanes (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona – ODA, Generalitat de Catalunya), d’importants entitats com AISGE, Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i el patrocini de dos importants empreses, CAM – Caixa d’Estalvis del Mediterrani i Freixenet.

La Mostra compta amb la col·laboració de personalitats del món de la cultura, la política i l’empresa que volen, amb la seva presència en el Comitè d’Honor, o com a Membres del Jurat, donar suport a aquest esdeveniment cultural.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More