dilluns, 25 d’abril del 2016

L'Amant al Teatre Akadèmia

El Teatre Akadèmia presenta l'última producció pròpia de la temporada:
"L'amant" de Harold Pinter


Guido Torlonia, torna al Teatre Akadèmia per dirigir "L'amant"
amb:  Pep Planas,  Alicia González Laá  i  Javier López

"L'amant" de Harold Pinter, es podrà veure al Teatre Akadèmia del 27 d'abril al 29 de maig 

Pep Planas i Alicia González Laá  (Foto TV)
Esteu escoltant l'entrevista amb Alicia González Laá

Durant l'entrevista amb l'Enric Sunyol  (Foto TV)
A "L’amant", una de les seves obres més reconegudes, Harold Pinter dissecciona amb sagacitat,
 esperit lúdic i fina ironia el moviment interior de la vida en parella. 

3 personatges donen vida a aquest text, una de les millors obres de Pinter, 
que ens aporta diferents lectures dins d'una gran història d'amor.
En una escenografia que posa els personatges dins d'una simbòlica gàbia.

El Teatre Akadèmia aposta, en aquesta ocasió per la dramatúrgia de Harold Pinter, un autor indiscutible per la seva qualitat que brinda un vertiginós joc escènic als intèrprets. Un teatre eloqüent des de les paraules i des dels silencis, on les rèpliques mudes es llencen cap a la realitat amagada dels "desitjos prohibits". Una ambigüitat sostinguda que destil·la contradiccions inevitables.

L’amant, és un paradigma de la tensió que protagonitza una parella còmodament instal·lada en una vida quotidiana convencional. Pinter amb un esperit atrevit i sagaç fa de mirall sense tabús i s'endinsa en tots els racons de l’ésser.

En Pinter la grandesa existeix en explorar els límits. Ell mateix exposa que “No hi ha distinció entre el que és real i el que és irreal, i tampoc entre el que és veritat i el que és fals. Una cosa no és necessàriament o veritable o falsa, potser ambdues veritables i falsa.” Aquesta és la seva manera d’endinsar-se sota el joc de màscares. 

Sobre l'autor: Harold Pinter:

Pinter, una veu lúcida.

Harold Pinter, nascut l’any 1930, després de fer d´actor, s’inicia com a dramaturg el 1957 amb l’obra L’Habitació. Obté de seguida un gran respecte del món de la crítica, la professió i el públic. Li plouen els guardons: Premi Shakespeare, CBE, Premi Europeu de Literatura, Premi Pirandello, Premi de la Literatura britànica David Cohen, el Laurence Olivier i el Molière a tota la seva carrera i també el Premi Nobel.

El crèdit a la seva aportació no expressa només el reconeixement a la qualitat de la seva obra dramatúrgica-literària sinó també el compromís que estableix amb la societat i els conflictes individuals que l’envolten. De manera revolucionària, sap estructurar una mirada fulminant sobre les trampes que s´amaguen sota les realitats de la vida quotidiana. 

Sobre l'obra:
Un matrimoni amb una relació estable des de fa anys, basada en l’honestedat i l’amor, arrosseguen amb el temps una quotidianitat plena d’hàbits rutinaris. Troben en l’acceptació mútua dels seus amants una reafirmació de la seva relació. La sortida, una escapada cap a un món més enllà del real, emparat en la fantasia i el desig, on la infidelitat no els sembla un engany sinó una formula per sostenir l’amor i la passió.

Però el joc sexual els endinsa en unes dinàmiques que que obliguen a les antigues identitats a plantejar-se nous reptes en l’art de la seducció. 

De dimecres a dissabte: 20:30 h  Diumenge: 18 h

Espectacle en català

Descomptes: 25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba i subscriptors de La Vanguardia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More