divendres, 1 d’abril del 2016

Mars Joan al Tantarantana


Presenta:   MARS JOAN, 
de la companyia Dara, 
el segon espectacle d'El Cicló (Cicle de Companyies Independents de Barcelona) 
en residència aquesta temporada,
fins el 24 d'abril. 

Què porta una persona normal a decidir anar a Mart
 per no tornar mai més? 
Com ho viuen els seus amics?
I la seva família? 
I la seva parella? 
Per què algú pot voler marxar per no tornar mai més?

Mars Joan parteix d'un fet real: 
El projecte Mars One, que planeja l'establiment d'una colònia humana a Mart al 2026 finançat en part amb un reality show sobre el procés de selecció i preparació dels futurs colonitzadors, seleccionats entre els més de 200.000 candidats als que no se'ls demanava més preparació que la voluntat d'anar-hi. 

A partir d'aquesta realitat que desafia la ficció, la companyia Dara mira de descobrir què porta algú a deixar-ho tot per fer un viatge del que no tornarà mai més i també per què ens costa tant d'entendre que algú vulgui marxar per sempre.

Sinopsi: 

El Joan no és feliç. Està bé, sí, va fent, però no és feliç. La gent que l'envolta tampoc ho és, tot i que ells fan com qui res. Potser és el normal, potser, fins i tot, és l'única possibilitat. Però el Joan troba un viatge, un viatge que el transportarà directament allà on se suposa que hi ha els seus somnis. A les estrelles, a un lloc on tot serà nou i ell en serà el gran protagonista. Un planeta sense convencions socials que l'allunyen de la felicitat. Així que s'apunta al viatge sense pensar-ho, posant del revés el món de la seva parella i amics. Mars Joan no parla d'un altre planeta, no parla d'un viatge, sinó de la voluntat de fer aquest viatge, del qual, per cert, no podrà tornar.

Àngel Jané, que actualment es troba entre els darrers 100 aspirants al viatge real a Mart, destaca les moltes similituts que troba entre la seva història i la que l'obra explica. "Em va sorprendre veure'm tant reflectit, han fet molt bona feina", afirma. Núria Tapias, que també va ser candidata al viatge s'ha declarat molt propera al projecte perquè ajuda a fer entendre que "potser tenen somnis diferents, però són gent normal".

Espectacle en català 

La companyia destaca el caràcter còmic de l'espectacle: "El ritme i l'enfoc és propi de la comèdia, i alhora per als personatges tot el que viuen és molt seriós. Això és el que ho fa interessant.", explica Josep Sobrevals, que interpreta el protagonista. "Parlem de Mart però l'obra no és gens marciana: parla de somnis, de prioritats vitals i es pregunta sobre la sensació de violència que ens causa que algú vulgui marxar per no tornar" apunta Núria Deulofeu, actriu i responsable de comunicació de la companyia.

L'obra es podrà veure fins al 24 d'abril a la sala Baixos22 del Teatre Tantarantana.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More