dijous, 14 d’abril del 2016

L'Estruch de Sabadell incorpora carpa estable

L’Estruch de Sabadell incorpora al seu projecte una carpa estable 
que potenciarà la seva activitat dedicada al circ 

La Vela de l’Estruch acollirà activitats circenses en els àmbits de creació, 
exhibició, formació i integració social

El nou equipament compta amb un aforament per a 400 espectadors i 28 metres de diàmetre

El dissabte 16 d’abril s’inaugurarà la vela amb una gran gala de circ
que inclou la participació de 5 companyies, i activitats a la tarda per a tots els públics

L'Estruc de Sabadell, amb més de 20 anys de trajectòria, inaugurarà el proper 16 d’abril una gran vela de circ al pati del seu recinte industrial. De 12,40 metres d’alçada, 28 metres de diàmetre i 615 metres quadrats, la carpa mantindrà els valors i la filosofia de la fàbrica de creació, acollint una programació estable i potenciant la formació i la creació circense a la ciutat vallesana. La Vela passa a formar part de Ca L’Estruch gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya, fent que Sabadell guanyi un nou equipament cultural de 400 localitats.

El projecte de La Vela és integral: creació, formació, exhibició i integració social. S’hi treballarà el circ a diferents nivells: des de les residències de creació que ja funcionen i doten les companyies d’un espai equipat per aixecar els seus espectacles; a l’exhibició de circ per a la ciutat de Sabadell, ja que el centre dissenyarà una programació regular d’espectacles. L’Estruch seguirà publicant dues convocatòries anuals per projectes de creació de circ, que passaran a realitzar-se a La Vela.

La implantació del nou equipament permetrà l’organització d’activitats de formació, ja siguin adreçades a professionals com a nens i joves. També es vol aprofitar la presència de companyies a l’Estruch per facilitar l’accés a estudiants als assajos oberts que tinguin lloc a La Vela. Finalment, es vol tenir molt en compte el paper socialment integrador del circ, per ajudar a integrar col·lectius en risc d’exclusió social, establir lligams amb el teixit associatiu del barri i contribuir a desenvolupar la creació artística.

L’Estruch és, des de fa anys, una fàbrica de creació referent a Catalunya. La seva àmplia activitat inclou dansa, teatre, arts visuals, noves tecnologies i música, i el centre està especialitzat en les arts en viu. El circ hi ha tingut, en els darrers anys, un protagonisme destacat. Des del 2008, L’Estruch ha acollit 83 residències de circ, en una implicació que ha anat en augment: des de 2 residències l’any 2008 fins a 32 el 2015. Ara, aquesta nova carpa li permetrà ampliar les activitats en aquest àmbit, que té unes necessitats tècniques molt específiques.

La inauguració de La Vela 

El proper dissabte 16 d’abril es donarà el tret de sortida a la programació de La Vela de l’Estruch amb una gran jornada de circ a partir de les 16.30h. Al llarg de la tarda el recinte de Ca L’Estruch acollirà activitats obertes al públic, com per exemple un taller de circ familiar i dos espectacles de les companyies Atempo Circ i Hotel Iocandi, que també es volen sumar a la celebració d’aquesta inauguració.

A les 21.00h, tindrà lloc una Gran Gala de Circ presentada per la companyia Les Vaques i que comptarà amb cinc companyies que presentaran números de diverses disciplines. Hi seran presents La Fem Fatal amb Anton i Polina (trapezi doble); Malabarte amb Bouncing (malabars); Imaga amb F2 Simfonia escènica de la relació (suspensió capil·lar i investigació de moviment), En Diciembre amb Purpusii (perxa xinesa) i Circ Pistolet amb ADN (acrobàcia).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More