dijous, 24 d’abril del 2014

Doble programació al Almeria Teatre

Dues atractives propostes al Almeria Teatre:

 "CARMEN"

Espectacle musical a partir de l’òpera de George Bizet. Una adaptació no lírica, dirigida per Victor Alvaro, amb 4 actors-cantants i una orquestra simfònica de 12 músics dirigits per Xavier Torras. La tragèdia de Carmen traslladada als nostres dies.

Es podrà veure del 26 d'abril al 18 de maig.
Les funcions dels dies 26 i 27 son assajos oberts a un preu especial de 10€.

Sinopsi:
"La història de Carmen està ambientada a qualsevol discoteca de polígon industrial. Carmen, una noia d'esperit lliure i sense escrúpols, porta a tots els homes de cap. Amb els seus jocs de l'amor, sedueix a Don José, un jove policia, que deixa de banda a Micaella, la seva promesa, per poder estar amb Carmen. Però més tard, quan ella es fixi en Escamillo, l'esportista de moda dels X-Games, Don José perdrà els papers i Carmen la vida".

"LA GRAN DUQUESSA DE GEROLSTEIN"

Aquesta obra prorroga fins el 18 de maig, amb modificació d'horaris, que seran:
dissabtes a les 22h. i diumenges a les 18h.

Òpera Bufa (estil còmic de la opereta) de J.Offenbach,
és una obra poc coneguda d’aquest compositor,
(La bella Helena o La Peritxola, estrenades amb èxit a Barcelona) que mai s’havia representat en català.
La única referència que existeix és una versió per a públic infantil, que es centra només en el personatge del General Bum-bum, que data de principis del segle XX.
En aquesta adaptació, els integrants la Companya Bratislava, que varen decidir fer-ne la traducció del francès, han procurat que el llenguatge fos força fidel, fent algunes adaptacions al costumari català i eliminant alguns dels passatges que han considerat poc rellevants i fins i tot feixucs.

Interpretada per quatre actors, que alhora també son musics, està dirigida per Victor Alvaro  i amb els arranjaments musicals de Ferran Martínez Palou, que també assumeix la direcció musical.

Ens expliquen que, la primera idea que varen tenir clara, era que calia potencial la comicitat que ja tenia l’obra; és per això que van arribar a la conclusió de que tots els actor anirien transvestits; així dons les noies, farien de nois (Soldats, General, Príncep, Capità, Perceptor i Baró)  i el noi, de noia (Duquessa).

I d’acord amb la seva proposta escènica, aquesta sàtira política, militar i reial, es presenta amb un vestuari confeccionat amb peculiars atributs, proporcionant-los un aire decadent, que permet identificar perfectament a ca d'un dels diferents personatge.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More