dilluns, 28 d’abril del 2014

Carme Elias al Teatre Akademia

S'ha presentat la nova producció del Teatre Akademia

" AL GALOP"  

la versió catalana de Full Galop, en la que Carme Elias assumeix el repte d’interpretar Diana Vreeland, l’editora de Harper’s Bazaar i Vogue que va revolucionar el mon de la moda.

Carme Elias es converteix aquesta famosa, genial i poderosa periodista que, des de la meitat dels anys trenta, va estar al centre de la vida novaiorquesa i internacional. 

I ho fa de la mà del director italià Guido Torlonia, que posa en escena aquesta traducció de Joan Sellent.

Comentava Carme Elias que: "Al Galop" es tracta d'un passeig per la moda que alhora és un passeig per la historia. Que Diana Vreeland és un personatge que enamora, amb un poder magnètic, que va saber fabricar el seu propi futur. Una dona que, sense ser bonica, va ser capaç de crear bellesa per a tot arreu".

Mentre escolteu l'entrevista, podeu seguir la sinopsi de l'obra:  

"Al Galop" se situa a l’apartament de Diana Vreeland, a Park Avenue, l'agost de 1971. Ella acaba d’arribar d’un viatge per Europa, que inicia després de ser acomiadada de Vogue. En aquest moment de crisi, un cop decideix quina direcció seguirà, encara amb el seu futur i agafa les regnes de la seva vida per anar-hi “al galop".

Es tracta d’un monòleg sobre aquesta gran dama que va crear la imatge de l’editora de moda tal i com la coneixem avui en dia. Vreeland va ser l’editora de Harper’s Bazaar (1936–1962) i de 1963 a 1971 va posicionar la revista Vogue fins a convertir-la en un referent. Vreeland va canviar el concepte de les revistes de moda, que gràcies a ella van deixar de ser una sèrie de consells i receptes per mestresses de casa. Apostava per una dona independent, convidava al progrés, exaltava el canvi i premiava l’autoacceptació.
Es va rodejar dels grans fotògrafs de la seva època i va revolucionar les portades. Després del seu pas per Vogue, va ser comissària d’exposicions al Costume Institute del Metropolitan Museum de Nova York.

"Al Galop" és una brillant i corrosiva obra escrita per Mark Hampton i Mary Louise Wilson, en la que es reflecteix l’extraordinària societat i esdeveniments de l’època de Vreeland.

Estarà en cartell al Teatre Akademia del 6 al 25 de maig.

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More