divendres, 12 de setembre del 2014

Carme Elias torna al Teatre Akademia


 Carme Elias torna al Teatre Akadèmia 

per representar 'Al Galop', l'èxit de la temporada passada,
només del 18 de setembre al 5 d'octubre.

Aquest monòleg sobre la influent editora de moda Diana Vreeland,
va exhaurir entrades durant les tres setmanes que va estar en cartell el mes de maig i va despertar una gran atenció mediàtica i de públic

El Teatre Akadèmia inicia una nova temporada tan bé com va acabar l’anterior: amb "Al Galop", protagonitzada per na esplèndida Carme Elias, que torna a Barcelona, després de l’èxit obtingut  la temporada 2013/2014. 

Ara, del 18 de setembre al 5 d’octubre, els espectadors que no van poder gaudir de l’espectacle tenen una segona oportunitat per deixar-se seduir per la magnífica interpretació de Carme Elias, que va penjar el cartell de "sold out" en la majoria de les funcions. L'obra és el primer monòleg de la carrera de l'actriu.

Al Galop, una obra produïda pel teatre Akadèmia amb el suport de les Fundacions Elsa i Nando Peretti; és la versió catalana de Full Galop, traduïda per Joan Sellent i dirigida per Guido Torlonia. 

Es tracta d’un monòleg sobre Diana Vreeland, la gran dama que va crear la imatge de l’editora de moda tal i com la coneixem avui en dia. 

Vreeland va ser l’editora de Harper’s Bazaar (1936–1962) i de 1963 a 1971 va posicionar la revista Vogue fins a convertir-la en un referent. Ella va ser qui va canviar el concepte de les revistes de moda, que van deixar de ser una sèrie de consells i receptes per mestresses de casa. Després del seu pas per Vogue, va ser comissària d’exposicions al Costume Institute del Metropolitan Museum de Nova York.

L’actiu Carme Elias excel·leix en el repte de convertir-se en aquesta famosa, genial i poderosa periodista que, des de la meitat dels anys trenta va estar al centre de la vida novaiorquesa i internacional. Al Galop és una corrosiva obra escrita per Mark Hampton i Mary Louise Wilson, en què es reflecteix l’extraordinària societat i esdeveniments de l’època de Vreeland. 


L’acció se situa l’agost de 1971 a l’apartament de l’editora a Park Avenue. Ella acaba d’arribar d’un viatge per Europa, que inicia després de ser acomiadada de Vogue. En aquest moment de crisi, un cop decideix quina direcció seguirà, agafa les regnes de la seva vida per anar-hi “al galop”.

Podeu recuperar l'anterior article, així com la entrevista, que varem mantenir amb la Carme Elias, des de aquest LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More