dimecres, 17 de setembre del 2014

Presentacio de la nova temporada a la Sala Muntaner

La Sala Muntaner acaba de presentar la seva nova temporada, plena, com sempre, de magnífics espectacles.

Aquesta sala del circuit, ara anomenat, de teatre de proximitat, celebra en la present temporada els seus 20 anys d'existència. Tota una fita si tenim en compte com estan "les coses" en aquest moments.

J.M. Coll, director artístic de la Sala Muntaner, insisteix, com ho fan molts altres companys, que mantenir el 21% de l'IVA cultural ha significat un revés per a aquells que treballen en el Sector Teatral, però que "CAL RESISTIR".

És una veritable llàstima que, la cultura, hagi de tirar endavant gràcies a la implicació, bona voluntat i empeny personal de la gent que s'estima el teatre, el cinema i tantes altres propostes, gravades amb el IVA més elevat, i amb diferència, de tota Europa (ens segueix Portugal, amb un 13%. A França és d'un 5%, a Alemanya, un 7%.....). Però, com diu J.M. Coll:  Intentarem resistir.

I amb aquesta voluntat han presentat la amplia i diferent proposta de la nova temporada, que comença amb "Pensaments secrets", que es podrà veure fins el 26 d'octubre.

Obra, de David Lodge, està interpretada per Àlex Casanovas i Mercè Pons i dirigida per Lluís Soler, que s'estrena en aquesta disciplina.

Podeu escoltar les entrevistes amb:  Àlex Casanovas,  des de aquest  LINK  
                                          i  amb   Lluís Soler,  en aquest  LINK

Sinopsi:
Pensaments secrets va més enllà d'una comèdia romàntica. A partir d'una estructura ferma i una bona fusteria teatral, Lodge aprofita els seus dos personatges aparentment antagònics per plantejar un debat sobre les relacions humanes, la fidelitat, l'amor, la fortalesa, la feblesa...
Llorenç Rafecas i Lluís Soler n'han fet una adaptació valenta i adaptada a una tradició teatral, la nostra, menys discursiva i més directa, potenciant els aspectes dramàtics i alhora ideològics de l'autor. De fet, la contraposició d'un científic faldiller sense cap mena de problemes per anar-se'n al llit amb la primera dona que té a l'abast, amb una escriptora viuda de fa poc i d'arrels catòliques, ens proporciona un escenari humà per anar al fons dels sentiments més íntims de les persones. Aquest drama, ja no parlem de comèdia, és de fàcil comprensió per l'espectador, que ràpidament es pot sentit identificat amb un o altre, o els dos personatges a l'hora.
L'acció discorre àgilment gràcies a diversos punts de gir, que a més aporten el necessari suspens per acompanyar l'espectador fins al final de l'obra.  

La programació de nit s'estrenarà el 19 de setembre, amb Pepín Banzo, que presenta "El Show de Pepín" en el que màgia, música, humor i teatre es barregen i desdibuixen creant un espectacle únic que entra poc a poc en la particular manera d'entendre l'entreteniment, la vida i el mon d'aquest especial "clownmagoactormusico"

L'espectacle de Pepín Banzo, que es defineix com: Músico, mago, actor, payaso y persona,,,,, (en ese orden), estarà en cartell només fins el 5 d'octubre.

Podeu buscar més informació en el web de la Sala Mntaner


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More