dimarts, 30 de setembre del 2014

Comença Temporada Alta


Comença el Temporada Alta. 
Festival de tardor de Catalunya. 
Girona-Salt

Temporada Alta aposta per la dramatúrgia catalana,
amb un 50% de la programació amb talent de casa, 
inclouent noms consolidats i nova creació.


Al ja clàssic Torneig de Dramatúrgia se li afegeix, per primera vegada, la Setmana de la Dramatúrgia, una trobada d’intercanvi per a creadors teatrals.En aquesta primera edició, la setmana dedicada a l’autoria teatral catalana reunirà diversos dramaturgs del país per reflexionar al voltant de l’adaptació de textos.

Lluís Homar presenta Terra baixa en una versió en què ell interpreta tots els personatges, que s’estrenarà dins de la Setmana de la Dramatúrgia.

Temporada Alta acull l’espectacle Llibràlegs, que s’interpretarà en biblioteques i compta amb textos de Marc Artigau, Josep Maria Miró, Pau Miró i Jordi Prat i Coll

Un eix bàsic de Temporada Alta és el suport a la dramatúrgia catalana. El festival propicia, mou i programa les propostes més interessants del nostre país. Tot i destacar per ser el festival amb la programació internacional més àmplia de l’Estat, Temporada Alta mai no ha deixat de potenciar el talent més proper.

La presència d’aquesta potentíssima creació es materialitza en 52 dels 90 espectacles d’autoria catalana. 

Un any més, el festival comptarà amb alguns dels creadors més consolidats de casa nostra, com Lluís Homar, Carme Portaceli, Josep Maria Pou, Sol Picó, Jordi Casanovas, Pau Miró, Magda Puyo  o
Maria Muñoz, i les noves promeses de la dramatúrgia catalana, com Nao Albet i Marcel Borràs, Lali Ayguadé, El Conde de Torrefiel, Xavier Bobés, Aimar Pére Galí, Marcos Morau –de la Veronal– o Pere Faura.

Ja fa uns anys que una nova generació d’autors i dramaturgs catalans han pres el relleu amb èxit a l’escena teatral del país i en els últims anys estan estrenant als teatres públics i privats de Catalunya en una proporció que no s’havia viscut en les darreres dècades i amb una qualitat mitjana i varietat d’estils i formes proporcionalment molt superior a la d’altres països. Aquesta explosió i consolidació no és fruit de l’atzar sinó de la feina continuada que s’ha fet des del país. Des de Temporada Alta es vol col·laborar a continuar fent possible aquest fenomen, a ajudar a fer créixer les noves veus escèniques i a afavorir el creixement artístic a nivell nacional i internacional dels que ja s’han anat consolidant en els darrers anys. Tot això tant en el camp de la creació contemporània com molt especialment en el de l’autoria textual.

Temporada Alta no només dóna suport, sinó que crea ocasions i marcs en què la creativitat pugui créixer amb efervescència. Per quart any consecutiu, es durà a terme el Torneig de Dramatúrgia Catalana, que consisteix en un joc teatral ideat per Jordi Casanovas, en què els autors competeixen i el públic vota. El festival el va incorporar per ressal­tar la importància de l’autoria te­atral de text del país. El torneig consisteix en una “competició” amb fase prèvia, semifinals i final que s’ha consolidat ràpida­ment com una de les propostes més esperades pel públic. En aquesta quar­ta edició seguim comptant amb una bona selecció d’autors participants: Iván Morales, Carles Mallol, Toni Gomila, Manel Dueso, Daniela Feixas, Ro­dolf Sirera, Álex Mañas i Roger Peña.

Trobareu informació de tots els espectacles en el seu web, des de aquest  LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More