dimecres, 17 de setembre del 2014

Gracia recupera el Cine Texas

El Texas torna a obrir les portes 
i ens rep amb el lema:

"Gràcia recupera el Texas,
independent, popular, molt accessible,
per a gaudir del bon cinema"

Raig d’Idees   i
Propostes Visuals, S.L.,
creada amb la finalitat de recuperar els 
CINEMES TEXAS, 
és una empresa que neix a partir de l’experiència cinematogràfica de la productora Els Films de la Rambla, S.A.. fundada l’any 1985 per Ventura Pons, director, guionista i productor que des de fa 49 anys treballa en el món de l’espectacle: 23 muntatges teatrals i 25 llargmetratges.  Una llarga i fructífera carrera..

Escolteu l'entrevista que varem tenir la oportunitat de mantenir amb Ventura Pons, des de aquest LINK
en la que vol deixar molt clar que, aquest projecte, s'ha tirat endavant amb un gran equip. I afegeix:

"Val a dir que, sense la fonamental experiència en el terreny de l’exhibició, de Ricard Almazan, (amb el que també varem tenir l'oportunitat de parlar-hi. Podeu escoltar l'entrevista en aquest LINK) que per quasi 25 anys ha sigut el responsable de programació d’uns cinemes que s’han convertit en una icona de Gràcia, els Texas no haurien sigut possibles. Un barri, Gràcia, que recupera un dels seus cinemes més mítics amb l’apertura de les nostres quatre sales.

El primer objectiu és cobrir un buit del qual ens sentim orfes, com molts ciutadans i cineastes, de l'exhibició 
cinematogràfica en català. Tota la programació de tarda/nit serà en v.o., les estrangeres, totes, subtitulades en català. Sempre.

Durant el cap de setmana, programarem matinals infantils, en aquest cas doblades al català, amb films no
solament de dibuixos animats sinó també amb pel·lícules que creiem poden servir als pares per ensenyar als seus fills que la màgia del cinema és a les sales, on trobaran quelcom més que al mòbil o a les tauletes, títols atractius que els formin com adults. En aquest sentit hem contactat amb Drac Màgic, associació que de fa anys hi treballen molt en aquest camp, per ajudar-nos amb la seva experiència.

Un segon objectiu que ens mou és fer tornar el públic a les sales. L'aposta no és nova, com fa molts anys: programació de reestrena, a fi de no fer la competència a cap cadena exhibidora i donant una segona oportunitat als bons títols, que passen volant i després queden tristos i sols als magatzems de les distribuïdores. Amb una atenció especial per al cinema produït a casa nostra.

En aquest sentit, hem trobat una excel·lent acollida per part de la majoria de companyies, tant independents com majors, amb qui ja hem contactat, ja que han entès el valor econòmic afegit que la nostra proposta els hi pot donar.

Si el públic ens acompanya, que és el més important, podrà anar-hi amb confiança i a molt bon preu. Creiem que poden funcionar, amb una política de preu d’entrada adient als temps difícils que dissortadament vivim. 

El preu, donat que sempre respectarem la reestrena, el podrem fer molt assequible cada dia de la setmana. A més els feiners de dilluns a dijous hi haurà un tractament especial per als majors de 65 anys, menors de 18 i membres d’associacions ciutadanes amb qui estem establint convenis. Tant les de Gràcia, que n’hi ha i moltes, com Omnium Cultural, Ateneu Barcelonès, Acadèmia del Cinema Català, etc.

Cal fer arribar al cinema, a partir de la proposta que presentem, a la gent. Quant més siguem, millor. 

La tercera finalitat és la qualitat de l’exhibició:
Les quatre sales ja les hem equipat amb projecció digital, pantalles, butaques, moquetes, vestíbul nou. Hem reduït, a més, l’aforament en unes 100 butaques amb la finalitat de donar el màxim confort a l’espectador. 
Són quatre sales, amb un total de 540 butaques.
Una dedicada en record de Néstor Almendros, les altres a Bigas Luna, Rovira Beleta i José Luis Guarner. 
Volem honorar la memòria de la seva feina i excel·lència en el cinema.Fins ara tot s'ha fet amb inversió privada, però donat que molts títols actuals no estan subtitulats al català, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, ens ha ofert la seva col·laboració per a subtitular els films que encara no tinguin els rètols en el nostre idioma.

Evidentment, un cop els hàgim fet i utilitzats, seran lliurats a la Direcció General de Política Lingüística i a les 
distribuïdores propietàries dels drets d’exhibició a fi de què puguin ser utilitzats en altres sales del nostre territori.

I tant de bo que aquest projecte sigui l’inici d’una nova manera de veure el cinema".

Fotografies de Josep Mª Contel.

.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More