dimarts, 30 de setembre del 2014

Victòria d'Enric V, al Teatre Lliure


Torna Victòria d'Enric V

L'espectacle s'estrena demà dia 1 i estarà en cartell fins al 26 d'octubre al Lliure de Gràcia.

"Victòria d'Enric V" obre demà 1 d'octubre la temporada de la seu històrica del Teatre Lliure, on s'estarà fins al dia 26. 

El muntatge, dirigit per Pau Carrió, que gira entorn de la vida del rei Enric V segons Shakespeare, es va poder veure al Festival Grec d'enguany.

A l'estiu, al Grec i a l'octubre, a Gràcia, obrint la temporada. El primer dels viatges a l'univers Shakespeare és una versió d'Enric V que signa Pau Carrió amb La Kompanyia Lliure i Pep Ambrós, Albert Prat i María Rodríguez. Un muntatge en què la música en directe, de la mà d’Arnau Vallvé (el bateria dels Manel), dialoga amb la paraula, per portar-nos a descobrir el valor de la victòria.

Pau Carrió comenta:
"Ja feia temps que amb en Pol López parlàvem d'Enric V. Després de la nostra bona entesa a Ivan i els gossos, i des que amb en Lluís Pasqual vam començar a compartir la idea de La Kompanyia Lliure, vaig sentir que estava amb els millors companys de viatge per explicar la gran història d'Enric V. Però necessitava fer-ho partint dels seus primers passos com a príncep, relatats a Enric IV.

La història d’Enric és la d’un príncep allunyat de la cort i amb companys de reputació dubtosa, de qui ningú, ni tan sols el seu pare, no espera gran cosa com a futur rei. 
Encara jove, és coronat hereu d'una Anglaterra amb les arques buides. I atiat per l’església, decideix emprendre un guerra per reclamar els antics drets dinàstics al tron de França. Tot i els pronòstics en contra, la guanya i passa a ser considerat un heroi. Però què en treu, de la victòria?

L’èpica de la guerra, la derrota i el triomf inunden la nostra educació, l’oci, l’economia, la política i la vida pública. Per què ens atrau tant vèncer? Val la pena viure per guanyar? La victòria és un bon objectiu comú? Ens hem de construir nosaltres mateixos a partir de la victòria sobre els altres? Què hi perdem i què hi guanyem en el camí del triomf?"

Podeu veure una entrevista amb en Pau Carrió, des de aquest  LINK

Trobareu més informació en el web del Teatre Lliure, des de aquest  LINK on també hi podeu buscar las caracteristiques dels diferents abonaments per a la nova temporada.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More