dimarts, 9 de setembre del 2014

"l'Esbudellador de Whitechapel" al Teatre del Raval



"L’ESBUDELLADOR DE WHITECHAPEL"

EL MUSICAL DE LA TEMPORADA!!!


Una producció del TEATRE DEL RAVAL
(Petit teatre, grans emocions)

Funcions prèvies, a preu especial de 12€, 
els dies 13 i 14 de setembre. 



Música:   Josep Ollé
Direcció: Marga Parrilla i Oriol Estefanell
Direcció Musical: Esteve Costa

Repartiment
Roger Borrull –  William Neil
Clara Altarriba – Mary Kelly
Mónica Portillo – Vicky
Mireia Casado –  Tommy
Víctor Genestar – Robert Openshaw

Músics
Marc Sumsi, piano
Maria Tió, violí
Teresa Noguerón, clarinet
Laia Reverté, violoncel
Rafel Iniesta, contrabaix

Sinopsi:
L’any 1888 a Whitechapel, el barri més marginal del Londres del moment, van començar a aparèixer cossos de prostitutes degollades i esbudellades.Tot i els esforços de la policia i de la gent del barri, l’assassí mai no va ser descobert i encara ara es desconeixen els motius i la identitat del que fou el primer assassí en sèrie mediàtic de la història moderna, fins ara.
L’Esbudellador de Whitechapel reviu aquesta crònica negra de la mà de cinc dels protagonistes dels fets, acompanyats pels veïns que van viure en primera persona aquestes morts, per desvetllar-nos què va passar realment en aquell ball de secrets, pactes, amors i traïcions que ens transportaran directament al Londres del XIX. A Whitechapel hi ha un secret que ha estat amagat durant més d’un segle… res no és el que sembla.

PERQUÈ JACK L’ESBUDELLADOR?
L’Esbudellador de Whitechapel, espectacle produït pel Teatre del Raval, es tracta abans que res, d’ un projecte ple d’il•lusió i amor pel musical. És el petit monstre, amb dos pares i una mare (el pare i la mare del llibret i el pare de la música), que hem creat amb l’objectiu de situar-se en el terreny dels musicals de petit format de nova creació.
Per què hem volgut fer un musical de creació pròpia? Abans que res perquè teníem ganes d’explicar la nostra historia sobre Jack l’Esbudellador i resoldre, a la nostra manera, el misteri de l’assassí més mediàtic del XIX. D’altra banda perquè pensem que la connexió total entre públic i espectacle es produeix quan ambdós tenen referencialitats comunes i llenguatges que han evolucionat paral•lelament.
L’espectacle és representat per només cinc actors que fan les funcions de personatges principals, personatges secundaris i cor, passant amb facilitat d’un estat a l’altre amb la velocitat que el to que l’espectacle permet. Un to que tan aviat és còmic, com cabareter o tràgic.
Un dels punts forts de l’espectacle és que així com només hi ha cinc actors, també hi ha cinc músics que permeten gaudir de la riquesa i els matisos que el compositor proposa.
Pel que fa al tema de l’espectacle, el vam tenir molt clar des del primer moment que algú el va posar sobre la taula: si tots tres voldríem veure a Jack en un musical, és molt possible que molta altra gent estigui esperant també a que això sigui possible. Jack l’Esbudellador és el nom que se li va donar al que es creu que va ser el responsable d’una sèrie d’assassinats que van horroritzar el barri de Whitechapel entre l’agost i el novembre de 1888. Els cossos de cinc prostitutes van ser trobats durant aquests mesos als carrers del barri, total o parcialment esbudellades. Aquest cas va portar de cap la policia de Londres i va posar de manifest la seva ineficiència: el món no estava preparat pel que ara mateix es considera el primer assassí en sèrie de la era moderna, el que va assentar les bases no només de l’anàlisi de conducta actual dels assassins i la seva classificació, sinó també la del procés d’investigació policial que encara s’utilitza avui en dia a l’hora d’abordar un crim.
Per aquesta raó entre d’altres, Jack l’Esbudellador romandrà sempre en l’imaginari col•lectiu, no només d’Anglaterra, fins i tot no només d’Europa, sinó en l’imaginari col•lectiu de la resta del món. Però un altre motiu molt important que ha fet que aquesta història hagi estat tan atractiva és que mai s’ha arribat a saber qui era realment l’assassí i, això, deixa totes les portes de la imaginació obertes a la creació.

Podeu veure un video promocional de l'espectacle des de aquest LINK

Dijous, divendres i dissabte: 20.30h / Diumenge: 18h
Funcions especials Festes de la Mercè dies 22 i 23 de setembre a les 20:30h
Durada: 1 hora 45 minuts
Espectacle musical en català amb música en directe

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More