El Teatre Akadèmia encara la seva tercera temporada de programació estable
i presenta una programació que inclourà 4 noves produccions pròpies
Després d’una temporada 2013/2014 molt dolça en què va doblar la xifra d’espectadors i va arribar a un 80% d'ocupació; penjant el cartell de sold out en diverses ocasions; ha preparat una programació combinant les produccions pròpies –aquest any seran quatre– amb les propostes convidades.
A més, a principi de temporada, es reposen alguns dels espectacles més rellevants de l’escena teatral dels últims mesos, que molts espectadors es van quedar sense poder veure davant la impossibilitat de pròrroga.
És el cas d’Al Galop, amb Carme Elias, El Drac d’Or, No pot l’oblit regnar sobre aquests mots i l’infantil Els tres llops i el porc ferotge.
En aquesta nova temporada que ara comença, el projecte del Teatre Akadèmia segueix fidel a la filosofia d’aquest equipament cultural: qualitat, autors universals, diversitat i importància de l’encontre director-intèrpret.
El Teatre del carrer Buenos Aires continua produint seguint els objectius que es va marcar en la seva obertura. El primer nou muntatge propi que es podrà veure a la sala serà A la vora de l’aigua, una comèdia surrealista sobre el teatre contemporani dirigida per Emilià Carilla i interpretada per Francesc Garrido i Alícia González Laá.
Per Nadal es podrà veure Com vulgueu (Al vostre gust), comèdia shakespeariana que dirigirà Dugald Bruce-Lockhart, membre de la companyia Propeller, després de l’èxit de Romeu i Julieta de l’any passat. Una vegada més, el director anglès conduirà el jove equip de l’Akadèmia cap al brillant text de Shakespeare, ple d’humor i música, amb la seves vibrants posades en escena.
Un altre dels grans muntatges propis serà La Gavina, de Txèkhov, que serà dirigit per Boris Rotenstein, amb Mingo Ràfols, Sergi Mateu, Albert Triola, Mercè Managuerra, Josep Minguell, Núria Casas, Enka Alonso, Jordi Robles, Sergi Pons i Neus Umbert en el repartiment.
Finalment, es durà a escena el muntatge Ens calen formes noves?, muntatge a partir de textos teatrals i poètics, una reflexió sobre poesia i teatre dins el marc del Festival de poesia de Barcelona.
Produccions convidades:
El teatre acollirà una sèrie de produccions convidades, sempre dins la línia dels objectius esmentats. Algunes d’aquestes seran Solo/Pep Tosar, d’August Stindberg; A la burgesa, un musical a partir d’una historieta d’Arthur Schnitzler, dirigit per David Campos i David Pintó i La revolta dels àngels, d’Enzo Cormann, amb la direcció de Nicolás Chevallier. A més, s’inicia per primer any la col·laboració amb el Festival Grec amb l’espectacle d’Antonin Artaud El teatre i la pesta, dirigit perJordi Coca.
El Teatre Akadèmia continua apostant per la relacions internacionals, ara convidant com a companyia resident a Teatre de l’Enjòlit amb l’espectacle 99%, en una proposta coproduïda per la Unió Europea (Grundvig), Teatre Esch de Luxemburg i Teatre d’Excelsior d’Itàlia.
Una de les novetats de la temporada consisteix en la programació d’espectacles de tarda a les 18h, que compartiran cartell amb els de nit (20:30h).
S’hi trobarà Lampedusa beach, dirigida per Moisès Maicas (director d’El Drac d’Or), La màgia d’en Calders, d’Imma Colomer i Dioni Chico, La Voix Humaine, amb text de Cocteau, una òpera dirigida per Josep Maria Miró, i Martiri, inspirat en Martyre, de Yukio Mishima, en una adaptació de Nicolas Hermansen. A més dels ja esmentats No pot l’oblit regnar sobre aquest mots i Ens calen formes noves?
Noves sinèrgies i projectes pedagògics al Teatre Akadèmia:
El Teatre ja ha acollit el Laboratori de cos i veu de Pere Sais els dos primers trimestres de 2014, de la mateixa manera que ha mostrat els treballs de recerca de la seva companyia. A més, segueix col·laborant amb la Fundació Aisge (Asociación de Intérpretes Sociedad de Gestión), en l’organització de dos workshops impartits per Dugald Buce-Lockhart, del qual han sorgit els protagonistes i el repartiment de l’espectacle Com Vulgueu.
Per segona vegada, la Fundació Aisge també farà possible una estada, de 10 dies, del director croat Krystian Lupa, els mesos d’octubre i novembre, amb actors professionals catalans. La proposta compta amb la col·laboració de Teatre Akadèmia, que cedeix l’espai.
Un altre exemple de sinèrgies són les 4 vetllades literàries gratuïtes que acollirem els mesos d’octubre i novembre. En cadascuna es col·labora amb diferents institucions i col·lectius de la ciutat, segons la temàtica i els autors. Enguany els autors protagonistes seran: Herta Müller, Arthur Rimbaud, Zakaria Támer, Yukio Mishima i Haruki Murakami.
Tota la programació detallada la podeu trobar al web del Teatre Akadèmia:
http://www.teatreakademia.cat/espectacles/temporada/
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada