divendres, 12 de setembre del 2014

Música antiga a La Pedrera


Associació VISIGÒDIA, per a la difusió de la música antiga
en col.laboració amb FUNDACIÓ CATALUNYA – LA PEDRERA 

     presenten: MUSICA ANTIGA A LA PEDRERA

MÚSICA PEL TRICENTENARI 
que proposa la música com a eina d’inclusió social i de pau. 

Dimarts 16 de setembre a les 7 de la tarda.

Preu 8€



A càrrec de Trio L’Albera, format per:

Sara Parés,  flauta de bec
Pau Marcos,  viola da gamba
Maike Burgdorf,  tiorba i guitarra barroca

El concert es titula “PRIMERS BATECS DEL BARROC”. El programa oferirà obres de compositors italians del segle XVII (T. Merula, A. Falconiero, D. Ortiz, F. M. Bassani, P. Cima, G. B. Fontana, B. Castaldi, D. Castello i B. De Selma i Salaverde) que obren les portes a una nova etapa en la història de la música occidental: el Barroc. 

Aquest concert inclou la sessió de descoberta tàctil -Del “com sona…” al “com és…- que permetrà als assistents comprendre els instruments i el context històric de les peces interpretades.

El periodista musical Pere Andreu Jariod farà la presentació i la introducció al concert.

CONCERT INCLUSIU:
El concert serà inclusiu per a persones amb discapacitat visual i auditiva, la qual cosa vol dir que serà un concert accessible per a tothom.
Els usuaris de pròtesis auditives, audiòfons o implants coclears, amb posició “T”, podran gaudir del so amplificat mitjançant collarets individuals d’inducció magnètica instal·lats a l’auditori.
Així mateix, les persones que no utilitzin audífons però que estiguin afectades per hipoacúsia podran rebre auriculars individuals que amplifiquen el so.
Un intèrpret de llengua de signes (ILS) recolzarà les intervencions que es produeixin. 
L'acte també disposarà de suport a la comunicació amb persones sordes no signants.

LA DESCOBERTA TÀCTIL. DEL… COM SONA, AL… COM ÉS
A les persones amb diversitat visual se’ls facil·litarà un programa de mà del concert imprès amb grans caràcters i alfabet Braille.
Un cop finalitzat el concert es celebrarà la sessió "La descoberta tàctil", adreçada específicament a persones amb baixa visió o ceguesa sota el títol:
“Del... Com sona, al... Com és” conduïda per Llorenç Blasi i Roser Cussó.

Aquesta sessió consisteix en una exploració mitjançant el tacte dels instruments intervinents amb la participació dels propis intèrprets que aprofondiran en les característiques de l’instrument que toquen.

La iniciativa de LA FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA de fer possible la celebració d'un concert inclusiu ve recolzada per l’Associació VISIGÒDIA per a la difusió de la música antiga i per Àgils Comunicació S.L. que aporten la seva experiència en adaptacions d’esdeveniments per a persones amb discapacitat sensorial.

Si voleu coneixer més a fons les activitats de l'Associació Visigodia, podeu conectar amb el seu web:   http://visigodia.org/








0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More