dimecres, 3 de juny del 2015

DansÀneu edició 2015


El proper dilluns dia 8 de juny es signa del conveni de col.laboració entre el Departament de Cultura i les Valls d’Àneu per a la celebració del Dansàneu 2015 Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu -el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els Ajuntaments d’Esterri d’Àneu, Espot, Guingueta d’Àneu i Alt Àneu i el Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

Un cop signat el conveni, es donaran a conèixer els detalls de la programació de la 24a edició del festival, que enguany tindrà lloc del 23 al 28 de juny vinents, en un total de vuit pobles: Esterri d’Àneu, València d’Àneu, Isil, la Guingueta d’Àneu, Espot, Escaló, Rialp i Sort. El Dansàneu 2015 comptarà amb la participació de grups de dansa i música tradicional d’Euskal Herria, Occitània, Aragó i Catalunya.

Hereu de les vint-i-tres edicions precedents, el Dansàneu es refunda en tant que Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu. Aquest nou Mercat parteix d’un projecte plenament consolidat que demana d’un nou impuls, d’acord amb el context i la idiosincràsia del territori al qual es vincula.

L’objectiu del nou Dansàneu, amb la dansa com a eix principal i vertebrador, és donar resposta als requeriments i necessitats d’un context social i cultural canviant. Tot plegat incorporant els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques ja presents al territori i que atorguen valor afegit al propi concepte de festival estiuenc.

Espectacles, formació, una fira de productes de proximitat, un mostra artesana i un calendari d’activitats complementàries que s’articula a redós de la celebració de les festes del foc, les falles (començant a Isil, el 23 de juny, i finalitzant a Alós, el 4 de juliol) són les claus d’aquest nou Dansàneu, que mira al futur amb la complicitat del territori.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More