dimecres, 3 de juny del 2015

El Comèdia, nou projecte artístic

El Comèdia estrena nou projecte artístic i arquitectònic

L’històric espai cultural del Passeig de Gràcia oferirà espectacles de teatre, 
cinema i esdeveniments

S'espera que estigui en funcionament per la tardor-hivern del 2016 


El Comèdia, històric espai cultural del Passeig de Gràcia, es renova integralment. S'acaba de presentar el nou projecte, que inclou tant la rehabilitació de l’edifici com la concepció de tota una oferta artística nova i variada de teatre, cinema i esdeveniments culturals.

“És un projecte de ciutat”, ha afirmat Ramón Colom, president de la productora Abordar, durant la presentació, que ha tingut lloc aquest matí a les mateixes instal·lacions dels cinemes. Abordar és juntament amb Paradigma Arts Invest els inversors privats que es fan càrrec del 100% del projecte, xifrat en més de 3.000.000 d’euros.

El nou Comèdia s’ha marcat com a objectiu dissenyar una programació per a tots els públics i que cobrirà tot l’any. L’únic espai cultural avui en dia obert del Passeig de Gràcia oferirà als barcelonins una programació de temporada diversa i ambiciosa, així com una programació estiuenca per tots aquells que gaudeixin de la ciutat durant els mesos de calor. “Una sala com aquesta hauria de ser un dels millors escenaris de la ciutat”, segons Ramón Colom. 

Una programació que, com ha explicat el seu director artístic, Joan-Lluis Goas, comptarà amb espectacles de primer ordre catalans, estatals i estrangers, que converteixin l’espai com a parada obligada de les grans produccions internacionals. El nou Comèdia té previst obrir durant la tardor del 2016, coincidint amb el 75 aniversari de la seva representació teatral (1941).

Tres sales acolliran la programació del nou projecte Comèdia, dos de les quals es destinaran exclusivament al cinema. La sala principal, renovada, ampliada i dotada tècnicament amb un equipament d’última generació, serà concebuda com espai polivalent que passarà de les prop de 670 butaques actuals a un aforament de més de 800 espectadors. 

Remodelació arquitectònica:

La renovació de la proposta cultural del Comèdia anirà acompanyada d’una profunda rehabilitació de l’edifici que l’allotja, dempeus des del 1887. Així, el projecte –liderat per l’Oficina Urbanisme Arquitectura (OUA)– aspira a convertir el Comèdia en un equipament modern i funcional, capaç de donar resposta a les exigències i necessitats pròpies del segle XXI.

Són dues les intervencions notòries que el nou Comèdia experimentarà a nivell estructural: l’ampliació de la platea de la sala principal i l’anivellament de la façana amb els diversos pisos de l’edifici. L’objectiu de totes dues serà eliminar les barreres entre el carrer i l’espai interior per potenciar l’obertura de l’edifici en l’espai públic.

A més, l’operació posarà en valor també la façana del Comèdia, catalogada d’interès patrimonial i protegida per l’ordenança municipal. Es durà a terme tot un treball de restauració i conservació dels diferents elements, entre els quals, les màscares de pedra de Talia i Melpòmene –muses del teatre gregues– que adornen la façana.
Façaca del Comèdia en procés de rehalibitació


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More