dimecres, 10 de juny del 2015

Exposició CanetRock 40 anys i un dia


CANET ROCK 2015

EXPOSICIÓ 40 ANYS I UN DIA · 1975 - 2015

L’exposició '40 anys i un dia' celebra les quatre dècades del primer CanetRock

Divendres 12 de juny a les 20h, 
al Centre Cultural Calisay, Riera del Pare Fita, 31 d'Arenys de Mar:

Inauguració de l’exposició 40 anys i un dia.
Una exposició retrospectiva dels 40 anys del primer CanetRock 
posarà en context el moment que vivia el país quan va néixer el festival el 1975

Amb les actuacions de Búhos, el Grup de Folk, Bumb Band Percussion (Santi Arisa & Dan Arisa)
 i Space Invaders

En l’acte també es presentarà el llibre CanetRock, el festival més mític, 
amb fotografies d’Enric Lucena 

El divendres dia 12 de juny, Arenys de Mar serà escenari d’un acte molt especial que ens aproparà al CanetRock de fa 40 anys. Una exposició impulsada per CanetRock i comissariada pel grup Enderrock s’inaugurarà al Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar. 

A part de la inauguració, també es presentarà el llibre sobre CanetRock 2014, CanetRock, el festival més mític, amb fotografies d’Enric Lucena i reflexions de Caïm Riba, David Carabén, Pep Sala, Joan Dausà, Xavi de la Iglesia, Lluís Gavaldà, De la Fé y las Flores Azules, Santi Balmes, Manu Guix, Gerard Quintana, Txarango i Els Amics de les Arts.

Com no podia ser d’una altra manera, la música hi serà present. A partir de les 21h hi haurà les actuacions de Búhos, el Grup de Folk, Bumb Band Percussion (Santi Arisa & Dan Arisa) i Space Invaders

40 anys i un dia. L’exposició:

L’any 1975 Catalunya vivia unes circumstàncies polítiques històriques. La imminència de la desaparició del dictador Franco obria la porta a l’esperança d’un futur en llibertat. Des del 1971, el Pla d’en Sala –entre Arenys de Mar i Canet de Mar– ja acollia les Sis Hores de Cançó, el festival multitudinari on es va sentir, per primer cop després de la Guerra Civil, la versió històrica d’“Els segadors”: “Catalunya, comtat gran”. 

La celebració dels mítics festivals a l’aire lliure de Woodstock (a Nova York el 1969) o de l’Illa de Wight (al sud d’Anglaterra, del 1968 al 1970) va servir d’esperó per a l’organització del primer Canet Rock –a càrrec de Pebrots (La Trinca) i Zeleste–. Per fer-ho, es va partir de l’èxit i l’experiència de les Sis Hores, i es va elegir el mateix emplaçament maresmenc. 

El Canet Rock era un oasi de llibertat enmig d’un país que tenia ganes d’avançar però encara vivia la grisor de la inèrcia de la dictadura. El vell adagi associat a la joventut de ‘sexe, drogues i rock’n’roll’ va ser del tot vigent. Per a molts dels assistents, el festival està associat a les seves primeres experiències vitals. El 2014 es va recuperar el mític festival, amb gran èxit de públic, i ara tindrà continuïtat el 2015, 40 anys després.

Informació pràctica:

40 anys i un dia (1975-2015), del 12 de juny al 5 de juliol.
CENTRE CULTURAL CALISAY · Riera del Pare Fita, 31 · ARENYS DE MAR

De dimarts a diumenge d’11 a 14 h i de 18 a 21 h
Entrada lliure

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More