La primera adaptació teatral
d' El discurso del Rey
arriba al Teatre Poliorama,
de l'1 al 19 de juliol
El Teatre Poliorama acull, per tres úniques setmanes
la versió teatral d’El discurso del Rey,
de l’escriptor britànic David Seidler,
al voltant de Jordi VI d’Anglaterra.
Magüi Mira dirigeix el muntatge, acabat d'estrenar al
Teatro Español de Madrid per Zebra Producciones
Adrián Lastra i Roberto Álvarez
encapçalen el repartiment, que completen
Ana Villa, Gabriel Garbisu, Lola Marceli i Ángel Savín
La primera adaptació teatral de l'oscaritzada pel·lícula El discurso del Rey es representarà al Teatre Poliorama només de l'1 al 19 de juliol. El text, que l'escriptor britànic David Seidler (Londres, 1937) va escriure després del premiat guió cinematogràfic, ha estat dirigit ara per Magüi Mira i adaptat per Emilio Hernández, sota la producció de José Velasco.
El muntatge recull un singular episodi de la història de Jordi VI, comprès entre el seu discurs a Wembley el 1925 i el que pronunciaria, ja proclamat rei, el 1939, per declarar la guerra a Alemanya. La vida del Príncep Albert (Bertie) va estar marcada en aquests anys decisius per a Europa per una complexa relació amb el seu logopeda, Lionel Logue, amb qui va fer una teràpia poc ortodoxa per superar la seva persistent tartamudesa i guanyar l'eloqüència que li faltava.
El poder de la paraula i la veu, la falta d’eloqüència d’un Rei, la fragilitat d’una Monarquia, la superació d’un repte, el poder de les dones, el triomf final de la paraula. Tot això i molt més cap en aquest muntatge de Magüi Mira en la versió d’Emilio Hernández, basada en el text teatral que el propi Seidler va fer després del guió cinematogràfic i que protagonitzen Adrián Lastra (rei Jorge VI), Roberto Álvarez (el logopeda Lionel Logue), Ana Vila (reina Isabel), Gabriel Garbisu (rei Eduardo VIII), Lola Marceli (Wallis Simpson) i Ángel Savin (Winston Churchill).
L’obra, ambientada a finals dels anys 30, narra la lluita del rei britànic Jordi VI per vèncer el seu tartamudeig, que li provoca problemes a l’hora de defensar el seu regnat. Per a curar-se, contactarà amb Lionel Logue, un fonoaudiòleg que amb els seus peculiars mètodes l’ajudarà a millorar la seva capacitat oratòria, indispensable per a la propera missió del monarca: declarar la guerra a Alemanya.
Zebra Producciones ha aconseguit portar als escenaris del nostre país un text que aprofundeix en el poder de la paraula i l'eloqüència, en la fragilitat d'un Rei del que tots es burlaven i que ha d'utilitzar la seva veu per entrar a les llars a través de la ràdio, en l'amistat de dos homes corrents i el seu afany de superació, en l'amor incondicional d'una dona i l'humor com a teràpia per a la supervivència.
El discurso del Rey ja va ser duta al cinema l’any 2010 amb gran èxit de crítica i públic: 500 milions d’euros de recaptació a tot el món i 4 premis Óscar: millor pel·lícula, millor director (Tom Hopper), millor actor (Colin Firth) i millor guió original pel text de David Seidler.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada