dimecres, 24 de juny del 2015

Joglars torna a Barcelona


LA COMPANYIA CATALANA TORNA A CASA

Joglars estrenarà al festival GREC la versió en català de VIP, 
una comèdia negra sobre l’educació condescendent

Al BARTS  de l'1 al 8 de juliol

Una de les companyies teatrals més àcides del país fa un cop d'ull al saló de casa i posa el dit a la nafra parlant sobre el tracte que dispensem als nens. La segona obra de Joglars dirigida per Ramon Fontseré, VIP, portarà a l’escenari una reflexió sobre la societat actual i el futur que ens espera a partir de la sobreprotecció de la mainada. 


La sala BARTS, en col·laboració amb El Terrat i en el marc de GREC Festival de Barcelona, acollirà la versió d’aquest muntatge en català de l’1 al 8 de juliol.

"I si en lloc de fills estem criant tirans? Segur que, veient el nou espectacle de Joglars, més d'un espectador recordarà la progènie dels seus amics o veïns... sinó la pròpia. Perquè, encara que això sigui comèdia i passi sobre un escenari, de vegades les situacions que retraten Ramon Fontserè, Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xavi Sais i Xevi Vilà - que es desdoblen en més de trenta personatges - són tan reals com la vida mateixa. Sí, a la nostra societat, el nen o la nena han esdevingut very important persons, uns VIPs als quals volem proporcionar la vida còmoda que nosaltres no vam tenir.

La vida és ondulant i l’educació i la relació del món adult amb els nens ha anat canviant al llarg de la història. En la nostra moderna societat actual ens sembla que el nen ha arribat al màxim privilegi, fent-lo equiparable al tracte que rep una VeryImportantPerson (V.I.P.). Paradoxalment, la actitut ben intencionada dels pares, ja sigui per complexe o per donar una confortabilitat als seus fills de la que ells no van gaudir, apropa perillosament el nen a un ser intractable amb deliris de petit tirà. Ens preguntem si amb tantes manyagues no estarem sembrant la llavor d’un petit monstre. VIP, presentat en forma de cerimonial, preten fer una reflexió sobre la nostra societat que es comporta d’aquesta manera tant condescendent amb els seus infants".

Ramon Fontserè

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More