divendres, 12 de juny del 2015

Programació nova temporada TNC

S'ha presentat la programació per a la nova temporada 2015·2016 al TNC

Xavier Albertí, Director artístic, ens diu:

"Amb la programació d’aquesta temporada que us presentem, el Teatre Nacional de Catalunya vol renovar la seva aposta pels grans clàssics i per la creació més contemporània, així com el seu compromís amb el patrimoni dramàtic del país, amb encàrrecs a alguns dels noms més destacats del panorama teatral català i amb la producció d’espectacles que aviat veuran la llum i que sens dubte deixaran una empremta profunda en la nostra ànima col·lectiva. 

D’altra banda, al llarg de tota temporada, amb una selecció de propostes de teatre familiar i espectacles de circ, música i dansa volem apropar-nos de nou als més petits i a tota la família. Una temporada, en definitiva, per a tots els gustos, per poder gaudir del bo i millor dels nostres actors i actrius i per descobrir les darreres propostes d’alguns dels creadors escènics més interessants i singulars del nostre país. 

Així doncs, us convido a seguir la programació de ben a prop i a fer-vos vostre aquest Teatre Nacional que és el de tots".

A la nova temporada hi podem trobar: Shakespeare, Lorca, Guimerà, Schnitzler, Moliere, Miró...
I obres tan rellevants com:

"Molt soroll per no res"  15/10/15 — 29/11/15 
La gran comèdia romàntica de Shakespeare amb música de Cole Porter en directe. 
Un Shakespeare en una versió contemporània inspirada en les pel·lícules americanes dels anys cinquanta. Una gran companyia d’actors i actrius que ens oferiran els secrets, els enganys i les traïcions d’una comèdia sobre la frontera entre l’amistat i l’amor.

"El público"  17/12/15 — 03/01/16 
Una oportunitat per descobrir un Lorca apassionant en una Sala Gran completament diferent i espectacular. Un clàssic de la literatura espanyola i alhora un dels textos més lliures i exuberants de Federico García Lorca amb la mirada personal d’Àlex Rigola.

"El Professor Bernhardi"   11/02/16 — 20/03/16
Un text extraordinari Arthur Schnitzler mai estrenat a Catalunya, amb un repartiment de luxe. En un hospital universitari, la decisió complexa d’un metge desencadena un seguit de conseqüències que faran trontollar tots els estaments polítics i religiosos d’un país obligat a posicionar-se. Una adaptació d’aquest clàssic extraordinari de 1912, prohibit durant molts anys a Àustria.

"Victòria"  04/05/16 — 12/06/16 
Emma Vilarasau protagonitza una història d'amor,
-el darrer text de Pau Miró, una de les veus més destacades del panorama teatral contemporani català-  acompanyada d’un gran repartiment: 
Mercè Aránega, Pere Arquillué, Jordi Boixaderas, Joan Anguera...
Victòria, una dona que viu a la Barcelona de 1951, protagonitza un triangle amorós enmig de la lluita política clandestina. 
Ella no sap que la necessitat aviat l’obligarà a prendre partit entre les ideologies permeses i les prohibides...

"Maria Rosa"  20/01/16 — 28/02/16 

Un dels grans tresors del nostre patrimoni amb una mirada actual. El clàssic d’Àngel Guimerà per redescobrir un dels personatges més suggeridors del teatre català. Una història d’assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals per oferir-nos també, i sobretot, un retrat de la precarietat laboral del món obrer i una denúncia de les injustícies socials

"Don Joan"  17/03/16 — 24/04/16
Julio Manrique es posa a la pell del personatge més seductor de la història del teatre, en la versió de Moilere.
David Selvas dirigeix una adaptació actualitzada del personatge més llibertí, infidel, seductor, hipòcrita i vividor de la literatura universal. 
Una revisió contemporània de la figura de Don Joan, un dels mites indiscutibles de la modernitat europea.

"Qui bones obres farà"  19/05/16 — 12/06/16 
Una versió molt particular de Pep Tosar de La Gavina de Txèkhov. 
Una companyia de teatre es veu obligada a abandonar la sala on ha treballat els últims quaranta anys. Els deutes acumulats fan impossible la continuïtat i per acomiadar-se la companyia assaja La Gavina, l’obra amb la qual tot havia començat quaranta anys enrere.

Us anirem oferint puntual informació de les obres a mida que es vagin estrenant però, si us interessa, també podeu seguir la programació en el web del TNC des de aquest  ENLLAÇ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More