dimecres, 4 de novembre del 2015

Dos drames socials convertits en farsa, al Versus Teatre

El Versus Teatre estrena dues peces imprescindibles amb un denominador comú: 
la farsa a partir d’un drama social


“Les altres mares d’en Kaspar Hauser”, de l’autora alemanya Felicia Zeller, representa a tres funcionàries municipals de l’àrea de benestar social que no donen a l’abast a tants expedients que contenen la insuperable pobresa econòmica i moral de persones abocades al fracàs familiar sense pal·liatius possibles.

Amb: Maria Clausó, Ester Roma, Bruna Cusí

El Versus Teatre va posar la mirada cap a les noves dramatúrgies de dones europees amb Cloaca, de l’holandesa Maria Goos. Ara ho fa amb Les altres mares d’en Kaspar Hauser, de Felicia Zeller (Stuttgart, 1970), que s’ha consagrat en l’escena alemanya com una autora hiperactiva i una mestra en els jocs del llenguatge. En aquest cas agafa com a referència el cas “Kaspar Hauser, el nen salvatge”, que ha donat motiu a múltiples versions artístiques.

Per escriure Kaspar Häuser Meer, Zeller va documentar la quotidianitat de tres assistents socials i el seu treball en els serveis socials d’un ajuntament. El resultat és un drama social sobre la necessitat d’ajudar i la impossibilitat d’ajudar a tots. A la vegada és una peça carregada de sarcasme i ironia.

“Aquesta obra explica el dia a dia de tres assistents socials que estan immerses en una situació en la qual la realitat supera qualsevol intent per controlar-la. Aquesta impossibilitat de control, en la qual la planificació és un instrument inútil, o almenys està sempre un pas enrere de la realitat, provoca una profunda frustració en els personatges que no solament es reflecteix en el seu treball, sinó també en la seva vida. La realitat tira per terra qualsevol aspiració per fer les coses bé i coherentment.”

"Les tres mares d'en Kaspar Hauser" es podrà veure al Versus Teatre
del 5 de novembre al 6 de desembre 
Horari:  De dimecres a dissabte a les 20:00h. Diumenge a les 18:00h.

L'altre proposta, que es podrà veure del 12 de novembre al 6 de desembre, és
“Wishful. Historia de un deshaucio”
Horari: De dijous a dissabte a les 22:00h. Diumenge a les 20:00h.

Un perruquer argentí que ha perdut el negoci però que decideix reobrir-lo només per poder compartir les seves vivències amb els seus primers clients


Aquests dos drames socials en mans del director Juan Pablo Miranda un i en mans d’un actor Andrés Cavallín l’altre, han convertit dos drames socials en farsa. Perquè el dolor dels fets en la realitat és insuperable.

La posada en escena, la direcció, la interpretació, l’entreteniment necessari per mantenir-nos connectats al drama social que s’agreuja amb l’arribada dels emigrants.


Una obra de teatre creada a partir dels relats d’Andrés Cavallin i Graciela Gil.
Direcció i interpretació: Andrés Cavallin

Sinopsi
En la vieja barbería todo se derrumba, menos los recuerdos, las falsas ilusiones, las promesas. El vetusto establecimiento, no resiste a los nuevos tiempos, ni a las modas, y el viejo barbero construye su bunker, mientras afuera el vertiginoso mundo sigue su curso.
Solo la inconsciencia y la locura encarnada por un actor desesperado, toca su puerta y le propone pervertir su esencia, que es lo único que le queda al barbero. Sin darse cuenta que el actor en su afán de sobrevivir, también se degrada, se diluye.

Quien salva a quien!?

Realidad y fantasía, la vida supera la ficción.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More