dimecres, 18 de novembre del 2015

Músiques Sensibles arriba al seu equador


DEL 23 D’OCTUBRE AL 3 DE DESEMBRE
SALA FOYER DEL GRAN TEATRE DEL LICEU

El cicle Músiques Sensibles arriba al seu equador amb les actuacions de:
Anna Roig i L’ombre de ton chien i Alela Diane

Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien presenten el seu tercer disc, “Un pas i neu i un pas”

La musa del folk Alela Diane actuarà per primer cop a Barcelona 
per presentar els temes que ha escrit després de ser mare, agrupades a “Cold Moon”

El nord-americà Vikesh Kapoor serà el teloner d’ Alela Diane 
en el seu pas pel Músiques Sensibles 

MÚSIQUES SENSIBLES ha arribat al seu equador i encara la seva segona part amb cinc concerts, dos dels quals se celeraran aquest cap de setmana a l’escenari del Foyer del Liceu. El divendres 20 i el dissabte 21 dues dones seran les protagonistes del cicle: Divendres la vilafranquina Anna Roig, acompanyada com sempre de l’Ombre de ton chien, amb qui presentarà el seu darrer disc Un pas i neu i un pas. Dissabte serà el torn de Alela Diane, aquesta musa del nou folk nascuda a Califòrnia però resident a Oregon.

Anna Roig: passos endavant:

El divendres Anna Roig presenta “Un pas i neu i un pas” amb ganes de fer passos endavant. La penedesenca observa i analitza la vida de manera senzilla, i ens evoca sensacions, paisatges i reflexions amb una mirada més propera a la realitat i un ritme més reposat. Al seu torn, els músics que l’acompanyen -L’ombre de ton chien- exploren nous territoris sonors per reflectir musicalment aquesta nova perspectiva, creant ambients de caire més contemplatiu.

Amb un total de tres treballs discogràfics que el grup ha llençat al mercat amb gran èxit, i decidits a no casar-se amb un sol estil, fan de l’eclecticisme un dels puntals de la frescor d’aquesta proposta, en la que la coherència ve donada per la forta personalitat de les composicions de l’Anna. El grup penedesenc de cançó catalano-francesa és en l’actualitat un dels projectes de referència en el panorama musical català.

Alela Diane, musa del nou folk:

El 2014 va ser un any de canvis per a la nord-americana Alela Diane. Després l'edició del seu cinquè disc en solitari, “About Farewell”, l'artista va donar llum a la seva primera filla. Una circumstància que la va obligar a reduir les seves aparicions en directe. No obstant això, la cantant no ha deixat de fer anar la seva ploma fins a trobar un grapat de noves cançons, que es van publicar el 16 d'octubre sota el títol de “Cold Moon”i en les que estarà acompanyat per la guitarra de Ryan Francesconi.

Després de passar per San Sebastián (19 de novembre) i Madrid (20 de novembre), Alela Diane oferirà els seus cadenciosos, elegància folk i una veu que recorda la Joni Mitchell dels setanta que cantava des Laurel Canyon. Ingredients coneguts, però no per això menys desitjables per als amants dels sons d'herència nord-americana.

Vikesh Kapoor, teloner d’Alela Diane:

El nord-americà Vikesh Kapoor serà el teloner d’Alela Diane en el seu pas pel Músiques Sensibles. Vikesh Kapoor, cantautor nascut a Portland, ha entrat en la categoria de promeses a seguir molt d’a prop amb el seu primer disc, “The Ballad Of Willy Robbins” (2013). Buscant sonar més transcendent i profund que modern, i amb un rest d’influències que van començar per Johnny Cash quan era adolescent i després han seguit amb Elliott Smith, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Pete Seeger, Woody Guthrie, Mississippi John Hurt i Lightnin’ Hopkins, juga més amb la metàfora que amb allò periodístic, amb allò general que no pas amb allò específic.

El seu àlbum va ser triat per Rough Trade com un dels millors fa dos anys i li va merèixer comparacions amb Woody Gutrhie a “The New Yorker”.

Cultura i societat, els motors del projecte:

El 10% de la recaptació dels concerts es destina a diferents entitats que treballen en diversos camps de l’acció social. Aquestes entitats són: Associació Casal Infantil La Mina, Associació de Familiars de Malalts Mentals del Barcelonès Nord, Centre de Serveis Can Pedró, Petits Somriures i Baixem al Carrer . El criteri amb què s’escullen les entitats amb què col·laborem és el següent: que siguin poc conegudes per la societat en general i que estiguin ubicades a diverses poblacions de la perifèria de Barcelona i/o de Barcelona ciutat.

Per a més informació i compra d’entrades

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More