dijous, 29 de maig del 2014

"Helena" al Teatre Akadèmia

" H e l e n a "
al Teatre Akadèmia, del 29 de maig al 8 de juny.

Dirigida per Albert Mestre
Interpretada per Quimet Plà

"Un personatge desconegut s'introdueix amb una càmera a l'habitació d'Helena de Troia a les acaballes de la seva vida. Davant seu i la seva càmera, Helena, una velleta decrèpita i sense forces, fa un repàs exhaustiu de la seva existència per constatar la futilitat de totes les coses i especialment de la bellesa i la glòria".

Ens explica el seu director:

"En aquesta posada en escena volem forçar al màxim la teatralitat, i per fer-ho recorrem a la imatge projectada, que esdevé part de la ficció mateixa. En algun lloc de la sala hi ha d’haver un monitor de televisió. Per aquest monitor es veu primer la mirada de l’antic amant, personatge mut, com entra a casa d’Helena i després, el director d’escena, o sigui, jo mateix, entrant a l’habitació d’Helena i instal·lant la càmera. 


A partir d’aquí el públic veu Helena al seu llit desenvolupant el seu monòleg i l’antic amant/director d’escena movent-se per l’escena i retocant els plans, que es retransmeten pel monitor en directe, per on el públic veu l’actor a través de la mirada del director. Veu, i sent, alhora, el cos i la veu de l’actor a sang a la vista nua i l’ull de l’altre personatge, l’antic amant/director, li ensenya la seva visió d’Helena per mitjà dels diferents plans parcials superposats a l’actor. D’aquesta manera la mirada escrutadora, especejadora, de l’antic amant coincideix amb la del director a escena en directe, integrant la imatge projectada a la ficció dramatúrgica i també teatral, i multiplicant la generació de significats complexament interrelacionats".

Aquesta nova aposta del Teatre Akademia és una coproducció de: La Patacada, Teatretotterreny i Art Actor Queralt


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More