dimarts, 27 de maig del 2014

Cicle Atrium Lab


La Sala Atrium del carrer Concell de Cent 435, presenta el Cicle Atrium Lab.

És un espai per a les arts multidisciplinàries, 
dedicat a l’exhibició i al suport a la recerca, 
creació, producció, promoció
i difusió de les arts escèniques. 

Enguany es celebra la tercera edició d'aquest Cicle, que compta amb la col·laboració de la Nau Ivanow, oferint infraestructura als treballs seleccionats i facilitant així els muntatges de les companyies. 
D’aquesta manera, la Sala ATRIUM i la Nau Ivanow donen suport als creadors i creadores que busquen generar noves formes escèniques i dramatúrgiques.
El cicle neix de la convicció per part d’ATRIUM que hi ha determinats projectes i col•lectius que no tenen un espai d’exhibició per a propostes singulars i que sovint no són rebudes ni escoltades. 
La Sala Atrium crea el cicle amb l’objectiu de donar un espai clar per a aquestes propostes de rigor, a vegades visionàries i sempre interessants. 
Es tracta de propostes on darrera hi ha personalitats creadores sovint amb un gran bagatge i també d’altres amb noves idees renovades que desenvolupen el seu treball amb un criteri innovador, de recerca i d’exigència estètica.
El cicle d’enguany presentarà tres propostes, cada una en cartell durant dues setmanes.

La primera d’elles és la guanyadora de la Beca Desperta impulsada per la Nau Ivanow:

"DISCORDANTS", del 4 al 15 de juny.

"Ella té VIH, i ell no. Un retrobament, un sopar, i la notícia. A partir d'aquí neix una relació que reivindica la seva normalitat. Una relació que sembla la primera, que revela als dos la possibilitat de construir una relació sòlida però desconeguda. De respectar els dubtes, d'equilibrar la sinceritat amb el respecte a la por de cadascú, una relació lligada als metges però també a la vida, al present absolut, al riure desbocat i al crit més profund. I una relació amb un tercer convidat, la por, que com si fos un animal de companyia haurà de ser inclòs en les seves vides. La dubtes d'ell, el silenci d'ella.
"Discordants", un espectacle sobre la normalització del VIH/SIDA."
Direcció: David Marín
Creació: RetorCia Teatre
Intèrprets: David Teixidó, Irene Hernández, David Marín

"EL DESVETLLAMENT D'UNA PAPALLONA NOCTURNA", 
del 18 al 29 de juny.

"És un monòleg construït amb una tria de fragments de l’obra literària de Virginia Woolf. La selecció obeeix al fet d’haver-me reconegut en els discursos dels personatges: quan reclamen un accés democràtic a l’ensenyament o que la poesia ens sigui més quotidiana. 
La personalitat de la protagonista que dóna unitat a aquest recull l’he creat a partir dels textos on l’autora es dirigeix directament al lector, permetent-me imaginar a través de la seva veu un caràcter: el d’algú que s’esforça a mantenir-se honesta en l’ofici d’escriptora i es qüestiona a ella mateixa sobre la responsabilitat que ha d’assumir respecte a qüestions socials i polítiques. En el to dels parlaments m’ha interessat mantenir la oscil-lació que des d’una soferta intimitat (marcada per ser susceptible al predomini de la brutalitat en l’entorn) deriva cap a humorístiques proclames que amb elegant ironia ens fan de mirall. 
Amb el vestuari, tot i partint d’una caracterització d’època no es pretén tant la recreació biogràfica sinó l’observació d’una sensibilitat i la seva evolució temporal. 
La il·luminació està al servei de poder mostrar des la funcionalitat i realisme de l’espai fins al reforç simbòlic i emotiu de les escenes.
L’escenografia, en aparença inexistent, consta d’elements i mecanismes camuflats que creen un efecte màgic, canviant, com ho és el pensament excitat de la protagonista: quan es desprèn de la capa i la llença sobre un mòdul que es confon amb la càmera negra perquè és del mateix color, crea l’efecte de fer aparèixer una taula amb estovalles. I quan aquestes quedin suspeses en l’aire passaran a ser uns cortinatges,... 
Per finalitzar, tot i el fet real del suïcidi de Virginia Woolf, no he pressuposat el seu discurs impregnat d’un feixuc pessimisme, sinó que he considerat com a vital allò que pugui tenir d’esperançador quan un dels seus personatges, mentre contempla les aigües d’un riu, creu que fins i tot quan es va a l’encontre de la mort hi ha un intent de comunicar".
Això és el que ens explica Eles Alavedra, responsable de Direcció, guió i espai escènic.
Intèrpret: Anna Sabaté

"F.A.M.Y.L.I.A.",  del 2 al 13 de juliol
(Follamos amando muncho i luego intentamos arreglarlo)

"Què és per tu la família? Mentre una noia intenta respondre aquesta pregunta es troba la seva vida interpretada per cinc homes que l’empenyen a canviar.
És un projecte de creació pròpia que pretén investigar sobre la vigència de la Família al segle XXI. 
Un cor de cinc actors viatjaran per les experiències personals d'una dona, representant situacions en les que aquesta es sent coartada pel rol que li va ser atorgat des de que va néixer. 
Ens aproparem a la seva vida, perquè apropant-nos podem veure les esquerdes que des de lluny semblen no existir. Tot i això, tot forma part d'un retrat peculiar on l'humor i la música son dos peces clau dins l'experiment".
Direcció: Bàrbara Mestanza
Idea original: The Mamzelles Teatre
Text: Paula Ribó
Direcció musical: Paula Malia
Intèrprets: Enric Auquer, Èric Balbàs, Guillem Gefaell, David Menéndez, Meritxell Termes, Eduard Tudela.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More