diumenge, 25 de maig del 2014

Ultims estrenes de la temporada al Teatre Lliure

"El hijo del acordeonista" i "La ronde de nuit", 
propers estrenes del mes de juny i últims de la temporada del Teatre Lliure

"El hijo del acordeonista"
De l'11 al 15 de juny al Lliure de Montjuïc.

De la companyia Tanttaka Teatroa és l'adaptació teatral de la novel·la més personal de Bernardo Atxaga
"El hijo del acordeonista" (Soinujolearen semea) és una epopeia que narra en diversos temps, llocs i estils la història de dos amics: Joseba i David, el fill de l'acordionista. Des dels anys trenta fins a les acaballes del segle XX, de la infantesa a l'escola, als inferns de la guerra i de la violència.
La Guerra Civil, la lluita antifranquista, ETA i l'exili van apareixent al llarg d'un relat sobre la memòria, la nostàlgia, l'amistat i l'enyorança, amb l'amor per única redempció.

"El David i el Joseba són amics des de la infantesa. Amb prou feines han deixat de ser uns nens quan el David descobreix el col·laboracionisme del seu pare amb els feixistes durant la Guerra Civil. Fascinats tots dos pel descobriment de la lluita antifranquista decideixen, per motius ideològics l’un i emocionals l’altre, militar a la incipient ETA de la primeria dels 70. Després d’un període curt i poc encertat de lluita clandestina, arriba l’exili a França. Poc després, el desencant del David i després de l’abandonament, la traïció a l’amic i al col·lectiu. Quan surt de la presó el David se’n va a Amèrica per començar una nova vida. 
Trenta anys després, quan és a punt de morir al seu ranxo de Califòrnia on ha viscut finalment feliç, rep la visita del Joseba. Junts s'enfrontaran definitivament al passat".

El dia 11 de juny, funció en euskera, sobretitulada en català.


"La ronde de nuit"
Del 19 al 22 de juny al Lliure de Montjuïc.

És un l'espectacle de Le Théâtre Aftaab, en Voyage, la companyia nascuda dels tallers que Ariadne Mnouchkine ha fet a l'Afganistan des del 2005, sobre l'emigració en primera persona.

"Un immigrant afganès fa de vigilant en un teatre. Una nit de molt de fred, una colla de companys seus, també immigrants, s'hi aixopluguen. Mentre dormen, els seus somnis revelaran anhels i pors".

Una coproducció de Théâtre du Soleil i Théâtre Nanterre-Amandiers, dirigida per Hélène Cinque.


Espectacle en francès
 i en dari sobretitulat en català

Podeu veure un video des de aquest LINK


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More