dimecres, 7 de maig del 2014

"El Zoo de Vidre" al Teatre Goya Codorniu


A partir del dia 14 de maig es presenta al Teatre Goya Codorniu, la reposició del clàssic més representat a la història del teatre dels Estats Units: 

"EL ZOO DE VIDRE" de Tennessee Williams.

Aquesta nova producció de FOCUS, arriba avalada per la direcció de Josep Mª Pou que torna al escenari del Goya Codorniu, després de dos anys.

La traducció al català és d’Emili Teixidor. I els responsables de donar vida als personatges de Tennessee Williams son:
Míriam Iscla (“Barcelona”), Dafnis Balduz (“Expedient K”), Meritxell Calvo (“Venus in fur”) i Peter Vives (“Tots fem comèdia”-“La Riera”).

Tots ells defineixen al fet de participar en aquesta obra com: una oportunitat, un repte, un cop de fortuna o un regal, del que es senten afortunats i molt feliços.

En Josep Mª Pou qualifica "EL ZOO DE VIDRE" com una de les obres capitals del segle XX, en la que es manifesta un realisme poètic per sobreviure en una època en la que la Gran Depressió, en que es trobava la societat nord-americana dels anys trenta, ens recorda constantment la del nostre entorn actual.

Pou, insisteix en que cal donar a conèixer aquesta historia de records que els personatges volen recuperar, malgrat que el temps passat fa que ells i també, incoscientment, nosaltres mateixos, modifiquem les nostres pròpies vivències.

Creiem que sempre paga la pena anar o tornar a veure aquesta obra que el propi Williams va qualificar d’una projecció del records de la seva pròpia família i de la seva vida a Saint Louis. 

"EL ZOO DE VIDRE" (The Glass Menagerie) fou el primer gran èxit teatral de Tennessee Williams, escrit el 1944 i estrenat a Broadway el 1945. Era l’inici de la carrera d’un dels més grans autors del teatre contemporani. Ha estat portat al cinema en diferents ocasions, la darrera el 1987 amb Joanne Woodward en el paper d’Amanda, la mare controladora i tanmateix tendra, que busca desesperadament un futur millor per als seus fills.

A la web del Teatre Goya Codorniu hi podeu trobar un vídeo de Josep Mª Pou, al que des de aquí volem desitjar una rapida milloria, parlant d'aquesta obra.
Ho trobareu en aquest LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More