dimarts, 6 de maig del 2014

Homenatge al poeta Juan Gelman


La Big Ensemble Taller de Músics rendirà homenatge al poeta Juan Gelman, a l’Ateneu Popular 9Barris
carrer Portlligat, 11-15 de Barcelona.
el dia 10 de maig a les 9 del vespre.
El muntatge, dirigit per Enric Palomar, que està compost per poemes de l’autor argentí, desaparegut el passat 15 degener, ens acostarà al món creatiu de: Juan Gelman, el poeta del dolor.
Una seixantena de persones pujarà dalt l’escenari per illustrar musicalment els versos del poeta, un dels grans autors contemporanis de parla hispana.

El mestre de poemes, nascut el 3 de maig de 1930 a Buenos Aires, va començar a teixir el seu camí d’escriptor als vuit anys. Reconegut avui com un dels autors internacionals més respectats, Gelman va patir la persecusió de la dictadura militar argentina el 1976 per la seva activitat periodística i política. Va estar exiliat a diversos països d’Europa i Amèrica, fins que finalment es va assentar a Mèxic. 

Juan Gelman amb Macarena, la seva neta
El poeta, lluitador incansable a favor dels drets humans, va patir les conseqüències del trauma de la dictadura: els seus fills i la seva nora, embarassada de set mesos, van formar part de la llista de desapareguts. 
Juan Gelman va dedicar molts anys de la seva vida a la cerca de la seva néta, fins que va aconseguir trobar-la, l'any 2000. 

L’artista va fer de la seva passió una forma de vida.
El seu mestratge li ha fet guanyar més de 30 premis i reconeixements, entre els quals destaquen:
Premio Reina Sofía (2005)
Premio de Poesía Pablo Neruda (2005)
Premio Miguel de Cervantes (2007)

L’Ateneu 9Barris acollirà el proper dissabte 10 de maig  aquest homenatge que la Big Ensemble Taller de Músics vol retre al prestigiós poeta argentí. La seva obra, "Nunca les daré por muertos" és un recorregut per l’univers creatiu de l’escriptor. 

El muntatge, amb direcció d’Enric Palomar, comptarà amb les veus dels solistes:
Pere Martínez, Rosalia Vila i Paula Domínguez, Cordes del Món i el Cor de veus Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals arrodoniran l’actuació musical.

El recital constituirà el colofó final del cicle de cultura crítica Cítric, una nova aposta que ha fet enguany l’Ateneu per presentar propostes de cultura “més enllà de l’espectacle”. 

El centre cultural públic ha programat fins ara un conjunt de propostes artístiques i reflexives entorn dels canvis que està patint la societat actual. Un intent de fer una cultura diferent de la mà d’artistes com Sergi López, Alberto San Juan o Xavi Castillo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More